Автор Тема: [решено]Как мога да сваля лентата на gnome3 отдолу?  (Прочетена 2872 пъти)

xkernell

• Напреднали
  • Публикации: 46
  • Distribution: kubuntu 12.10, ubuntu 12.10
  • Window Manager: KDE, GNOME
    • Профил
Здравейте, някой да знае как мога да сваля лентата на gnome3 да ми е отдолу? Има ли някакво разширение за това или е някъде от настройките...
« Последна редакция: Sep 21, 2012, 21:32 от xkernell »
Активен

hao123

• Напреднали
  • Публикации: 166
  • Distribution: Ubuntu 12.04LTS; Kubuntu 13.04
  • Window Manager: GNOME; KDE
    • Профил
Аз (разбира се) съм новак, но и аз се сблъсках с този проблем с "Unity" на "Ubuntu 11.10". Предполагам, че това ще ти помогне. Съмнявам се, че отговорът ми те е устроил, но все пак ми стана интересна тази тема (защото съм попадал в подобна ситуация).  8) :)
Активен

И преди и сега, "Ubuntu 10.10" е на върха! ;)
http://releases.ubuntu.com/10.10/ubuntu-10.10-desktop-i386.iso

xkernell

• Напреднали
    • Профил
Всъщност става въпрос за GNOME3.
Току-що намерих отговор - http://askubuntu.com/questions/132786/how-can-i-move-the-top-panel-to-the-bottom-in-gnome-3

То си имало разширение за това.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Ей това е чудесното на нашия свят. Аз всеки път губя по един час, за да кача лентата горе на КДЕ4 с всичките му там смахнати плазмодоиди един по един, а пък други искат да свалят долу лентата на Гном3. А най-хубавото е, че все пак е възможно  [_]3
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

xkernell

• Напреднали
    • Профил
Ами така ми харесва повече, и най-вече ми е по-лесно да затварям приложения, просто влача курсора колкото се може по в горния десен ъгъл и той си застава на хикса, а като ми е горе лентата... някой път не мога да го уцелвам и много се дразня. И наистина - най-хубавото е, че е възможно!  [_]3
Активен

v13

• Гост
За мен лично гноме 2 си беше най-доброто постижение като графична среда за линукс. Всичко останало са експериментални напъни и екзотика.
Честно  казано ми писна да тествам графични среди и се върнах на Гноме 2 Дразнещо е, че голяма част от софтуера за Линукс се пише изключително зависим от една или друга библиотека на дадена графична среда. Ако имаше повече почти независими приложения като DeadBeef и повече програми написани на Java можеше въобще да няма нужда в скоро време да се минава примерно на гноме 3 или по-нова версия на определена дистрибуция.
Как може на една система като Windows XP която е вероятно на повече от 10 години да може да се инсталира почти всичко съвременно а примерно, за да инсталирам Transmission да минавам на по-горна версия на GTK. Добре, че умни хора някога са написали Azureus. Браво и на тези, които са написали Clementine.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
+1 за DB въпреки, че е неудобен, има прекрасен звук и най-важното единствен успява да отгатне кодировката. В това отношение винаги трябва да се прави компромис. Една свирка или ще е удобна или ще има поне основното или нещо друго :( Нямаме своите jetAudio и Sonique, но пък и те имат някой, макар по-малки минуси.

За лаптопа ползвам Esperanza, малко по-удобна. Бих се прежалил за juke, но е прекалено тежък, а единственото му предимство е брилянтното филтриране.

Но не съм съгласен, че нямаме независими програми. Аз ползвам именно такива на лаптопа. Там са разкарани всички гадове.
« Последна редакция: Sep 22, 2012, 13:07 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

lunarvalley

• Гост
Цитат
за да инсталирам Transmission да минавам на по-горна версия на GTK

а ако го компилираш?
Активен

v13

• Гост
Цитат
за да инсталирам Transmission да минавам на по-горна версия на GTK

а ако го компилираш?
Е това не се сетих да се пробвам. Имал ли си успех с компилиране на последната версия на Transmission на Debian 6?
Иначе преди малко си инсталирах Java 7 :)
Много се кефя на системата супер пъргава и всичко просто си работи, никакви грижи никакви бъгове. Е вярно настройката след инсталацията ми отне повече време отколкото с Ubuntu но си заслужава усилията. :)

Спечелихте ме тука за Debian накрая.  [_]3

Извинявам се на автора на темата, че излязох малко извън темата.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
То във всички теми така се получава, когато се изчерпи основната тема, потъваме в офтопици. Вузе е много приятен клиент. Много силен. Е вярно не се вписва добре в концепциите на нашата ОС. Него ползвам последните години. Иначе за най-добър считам Делуге, но е ненадежден. Често при обновяване на системата (почти винаги) се чупи. Това някак си със зор се оправя. Обаче най-отвратителното е, че е несъвместим между версиите. Като излезе нова версия с по-голямо обновление от поправка на грепки, губиш всички торенти до момента. Такива като мен, които използват тактиката изключително дълго да сеят и само много рядко да смучат, са напълно прецакани веднъж на шест месеца.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)