Автор Тема: Проблем с кавички в Eclipse  (Прочетена 1735 пъти)

Mariyan_Stoynov

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Проблем с кавички в Eclipse
« -: Oct 29, 2013, 13:47 »
Здрасти,
 започнах да чета една книга за Java и слад първата глава има едни упражнения. Уражнемието беше да се испални примерната програма в Eclipse.
Когато писах програмата забелязах, че иска ше да натисна  два пъти кавичките за да излезе веднъж. Обаче въпраса ми е следния:
 Кодът е напесан правилно, но дава грешка при кавичките
¨invalid character¨ пинах даскала по програмиране и той каза, че има проблем със символните низове и най-вероятно Убунтуту нещо невавежда правилно кавичките.Може ли малко помощ :) ???
Активен

bvbfan

• Напреднали
  • Публикации: 1056
  • Distribution: KaOS
  • Window Manager: Plasma 5
    • Профил
« Отговор #1 -: Oct 29, 2013, 14:26 »
Ай сЧига, бе! Къде е тоя даскал дет разправя таквиз неща. Копирай и сложи тук кода.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #2 -: Oct 29, 2013, 15:13 »
... иска ше да натисна  два пъти кавичките за да излезе веднъж.
Влез в настройка на клавиатурните подредби и си добави Английска (US) и махни английска интернационална, която имаш.

Може да се различават от това, което съм написал.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

BRADATA

• Напреднали
  • Публикации: 833
  • Distribution: Slackware/Mint/CentOS
  • Window Manager: console/KDE/LXDE
    • Профил
Re: Проблем с кавички в Eclipse
« Отговор #3 -: Oct 29, 2013, 19:27 »
Здрасти,
 започнах да чета една книга за Java и слад първата глава има едни упражнения. Уражнемието беше да се испални примерната програма в Eclipse.
Когато писах програмата забелязах, че иска ше да натисна  два пъти кавичките за да излезе веднъж. Обаче въпраса ми е следния:
 Кодът е напесан правилно, но дава грешка при кавичките
¨invalid character¨ пинах даскала по програмиране и той каза, че има проблем със символните низове и най-вероятно Убунтуту нещо невавежда правилно кавичките.Може ли малко помощ :) ???

Мале мале мале малееееееееееееее....... Толкоз неграмотност на едно място не бях виждал от сума време. Това като офтопик.

По темата - Ако е избрана интернационална настройка на английския език системата очаква натискането на единична кавичка и буква за буквите, които имат ударения в някои азбуки. Проблема се решава като натискаш кавичка и интервал или като забраниш интернешънъл съпорта на клавиатурите. Най-вероятно като си натискал два пъти единична кавичка системата да е въвеждала '' вместо " , а пък ти да си мислил, че си въвеждал " и за това да се получават грешки. За да разбереш кавичките дето съм написал - първите са две единични кавички, а вторите и третите - обикновени двойни кавички.

btw нали знаеш, че има разлика между единични и двойни кавички? Просто питам....
« Последна редакция: Oct 29, 2013, 19:30 от BRADATA »
Активен