Здрасти,
започнах да чета една книга за Java и слад първата глава има едни упражнения. Уражнемието беше да се испални примерната програма в Eclipse.
Когато писах програмата забелязах, че иска ше да натисна два пъти кавичките за да излезе веднъж. Обаче въпраса ми е следния:
Кодът е напесан правилно, но дава грешка при кавичките
¨invalid character¨ пинах даскала по програмиране и той каза, че има проблем със символните низове и най-вероятно Убунтуту нещо невавежда правилно кавичките.Може ли малко помощ

Мале мале мале малееееееееееееее....... Толкоз неграмотност на едно място не бях виждал от сума време. Това като офтопик.
По темата - Ако е избрана интернационална настройка на английския език системата очаква натискането на единична кавичка и буква за буквите, които имат ударения в някои азбуки. Проблема се решава като натискаш кавичка и интервал или като забраниш интернешънъл съпорта на клавиатурите. Най-вероятно като си натискал два пъти единична кавичка системата да е въвеждала
'' вместо
" , а пък ти да си мислил, че си въвеждал
" и за това да се получават грешки. За да разбереш кавичките дето съм написал - първите са две единични кавички, а вторите и третите - обикновени двойни кавички.
btw нали знаеш, че има разлика между единични и двойни кавички? Просто питам....