Здравейте,
Имам проблем с един скрипт който трябва да бъде изпълняван от anacron в папката cron.daily на Убунту 13.10. Скрипта няма разширение (защото така трябвало за да се изпълнява). Това което прави е да се свързва през SSH към един VPS и да копира определени директории с rsync на локалната машина. Има директория с архивирани бекъп-и за 35 дни назад който са малко по-големи и по принцип ако го пусна ръчно ги сваля, но ужасно бавно - 400мб за около час, а по принцип връзката ми с не го е доста по-бърза и през FTP мога да го сваля за около 5 минути. Единственото което намирам в логовете е:
GeSHi (Apache configuration):
Mar 2 17:32:03 ***-pc anacron[1042]: Job `cron.daily' terminated (mailing output)
Mar 2 17:32:03 ***-pc anacron[1042]: Can't find sendmail at /usr/sbin/sendmail, not mailing output
Mar 2 17:32:03 ***-pc anacron[1042]: Normal exit (1 job run)
Не искам да инсталирам MTA само за го накарам да работи и да си трия после "спама".
Това е скрипта -
GeSHi (Bash):
#!/bin/sh
#Script for VPS back ups
#This is for the desktop notification on Ubuntu
notify-send -i drive-multidisk Rsync "Domain VPS Backup Started"
#This is for the VPS
rsync -e "ssh -p 104" -rtv --delete root@domain.com:/home /mnt/DATA-L/Name/backups/VPS
rsync -e "ssh -p 104" -rtv --delete root@domain.com:/etc /mnt/DATA-L/Ivan/Name/VPS
rsync -e "ssh -p 104" -rtv --delete root@domain.com:/var/log /mnt/DATA-L/Name/backups/VPS
rsync -e "ssh -p 104" -rtv --delete root@domain.com:/var/mail /mnt/DATA-L/Name/backups/VPS
rsync -e "ssh -p 104" -rtv --delete root@domain.com:/var/backups /mnt/DATA-L/Name/backups/VPS
#This is for the desktop notification on Ubuntu
notify-send -i drive-multidisk Rsync "Domain VPS Backup Finished"
MAILTO=" "
exit
Забравих да спомена, че имам още два скрипта който се изпълняват без проблем - единия ми архивира локалната машина, а другия share-та windows-ка папка.