Автор Тема: Помощ Инфо  (Прочетена 1335 пъти)

Magnussen

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Помощ Инфо
« -: Jan 28, 2014, 23:41 »
Здравейте,
Искам да помоля за помощ. Значи взех един лап топ който го зех с Linux Ubuntu и го инсталирах, но немога да го настроя да го свържа с нет, избощо немога да си намера мрежата в рутера, а от 7 цата на титулярния ми лап топ сичко намира. Пробвах и с кабела да му пусна нет, но немога да му настроя,(са се сетих, че с кабела нема тръгне зареди мак адреса, треа да смена или да си адна при доставчика). Та ще ви попитам некой да ми обесни wirelessa да го подкарам. Също ако може и някакви материали да ми дадете да го проуча линукса, че ми харесва как работи машината и май сички машини ше ги слагам на него, но в момента се чуствам като индиянец пред пишеща машина с Линукса, но също е интересно с нещо ново да се запозная.
Активен

malin

• Гост
Re: Помощ Инфо
« Отговор #1 -: Jan 29, 2014, 01:11 »
Земи пробвай с 13.10 , той при инсталиране (би трябвало) сам да те пита за настройката , освен ако не е тая версия и тогава става сложно със всичката обширна информация която казваш .
Активен

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 29, 2014, 04:59 »
ами, на лаптопа на сина в лево има едно копче On/Off за безжични мрежи. просто го включи! :DDD
п.с. при инсталирането е било добре лаптопа да е бил с включена мрежа!
Активен

Magnussen

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 29, 2014, 18:30 »
ами, на лаптопа на сина в лево има едно копче On/Off за безжични мрежи. просто го включи! :DDD
да така е било късно зацепих. дайте инфо с кабел да му подкарам нета.
Активен

pennywise

• Гост
« Отговор #4 -: Jan 29, 2014, 18:45 »
Ако нямаш рутер и нет-а ти е по мак адрес, го занеси в някой приятел/комшия който има, мушни му кабела, пусни да се ъпдейтне, черпи го една бира/вино/ракия и в 99% от случайте си готов. Има и друга врътка ама програмата я няма по default инсталирана и няма да се получи.
Активен

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
« Отговор #5 -: Jan 29, 2014, 18:48 »
да така е било късно зацепих. дайте инфо с кабел да му подкарам нета.
ако включиш безжичната мрежа трябва да я намери и да се кънектне.
едит: ти проблема ще си го решиш, но за всеки случай, има една програмка за смяна на мак адреса umac се казва.
« Последна редакция: Jan 29, 2014, 19:08 от satir »
Активен