Автор Тема: ipv6 покритие разпространение  (Прочетена 3180 пъти)

edmon

• Гост
Някой има ли представа какъв е размера на използването на ipv6 в БГ?ии как върви ще го бъде ли?
а в световен мащаб? някой използва ли ежедневно?
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1267
    • Профил
Re: ipv6 покритие разпространение
« Отговор #1 -: May 15, 2014, 20:41 »
Някой има ли представа какъв е размера на използването на ipv6 в БГ?ии как върви ще го бъде ли?

„IPv6 distribution by geographic grouping“

Какво значи използвам ли го ежедневно? Служебната ми машина има и ipv6 адрес, но домашния ми доставчик не знам дали предлага. А и ще трябва да погледна дали моя маршрутизатор изобщо го поддържа.

А и след тази презентация („IPv6 at Home“) се чудя дали изобщо си струва. Мацката каза, че в крайна сметка не е успяла да подкара IPv6 в домашни условия.

Погледни страницата на SEE3 -- може пък да харесаш още нещо ::)
Активен

the lamer's team honourable member

edmon

• Гост
« Отговор #2 -: May 16, 2014, 00:15 »

Какво значи използвам ли го ежедневно? Служебната ми машина има и ipv6 адрес, но домашния ми доставчик не знам дали предлага. А и ще трябва да погледна дали моя маршрутизатор изобщо го поддържа.

А и след тази презентация („IPv6 at Home“) се чудя дали изобщо си струва. Мацката каза, че в крайна сметка не е успяла да подкара IPv6 в домашни условия.

Надявам се разбираш , питам за малко по високо ниво от СОХО :)
Мерси иначе за презентациите, не предполагах , че има  образовани хора, които на драго сърце свъзват всичко в къщи с вирелес ... :)
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: May 16, 2014, 07:04 »

Надявам се разбираш , питам за малко по високо ниво от СОХО :)
Мерси иначе за презентациите, не предполагах , че има  образовани хора, които на драго сърце свърват всичко в къщи с вирелес ... :)

Значи отговорът на въпроса ти е -- да, използвам IPv6 ежедневно. В софийският университет IPv6 се ползва някъде от 2007 г. На същото място има презентация за това.

Колкото до девойката, според мен тя е подходила грешно към задачата. Най-изненадан останах от това, че имало електрически крушки, на които може да присъединиш IPv6 адрес. Лично за мен това е безумие.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #4 -: May 16, 2014, 07:57 »
Най-изненадан останах от това, че имало електрически крушки, на които може да присъединиш IPv6 адрес. Лично за мен това е безумие.

Що ве, например отиваш на почивка и ако имаш такива крушки, можеш да си ги включваш и изключваш с айфоня през час - така крадците ще стоят настрана.  :D
Активен

Без правила няма игра

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: May 16, 2014, 08:48 »
Най-изненадан останах от това, че имало електрически крушки, на които може да присъединиш IPv6 адрес. Лично за мен това е безумие.

Що ве, например отиваш на почивка и ако имаш такива крушки, можеш да си ги включваш и изключваш с айфоня през час - така крадците ще стоят настрана.  :D

Защото е безумие да управляваш крушка по крушка. За тази цел са измислени програмируемите контролери. И ако ще достъпваш нещо отвън, то това трябва да е този контролер (примерно).

Много по-удачно решение за мен е да направиш един домашен „център за управление“ на всичко, което мърда в къщата ти и да се свързваш към него. За това приложения в презентацията подход ми се струва безумен, както и създаването на подобни електрически крушки.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #6 -: May 16, 2014, 09:08 »

Защото е безумие да управляваш крушка по крушка.
Не е безумие. Понеже IPv6 адресите са толкова много, че се чудим за какво може да ги ползваме, добре дошли са всякакви безумни идеи :) . Един ден може да ги наредим до идеята на Да Винчи за хеликоптера и на Жул Верн за подводницата.
Така че, ще сложим IP адреси даже и на сперматозоидите си :) !
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

edmon

• Гост
« Отговор #7 -: May 16, 2014, 10:05 »

Значи отговорът на въпроса ти е -- да, използвам IPv6 ежедневно. В софийският университет IPv6 се ползва някъде от 2007 г. На същото място има презентация за това..

Имаш ли интерфейси с работещо ipv4?
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #8 -: May 16, 2014, 14:16 »

Значи отговорът на въпроса ти е -- да, използвам IPv6 ежедневно. В софийският университет IPv6 се ползва някъде от 2007 г. На същото място има презентация за това..

Имаш ли интерфейси с работещо ipv4?

с IPv4? или с IPv6?

имам и с двата.

пусни едно traceroute6 до http://www.uni-sofia.bg и виж сам.
Активен

Zorkata

• Участници
  • Публикации: 5
    • Профил
« Отговор #9 -: May 18, 2014, 19:12 »

Бавят се нещата с внедряването на IPv6 като цяло, но с всеки изминат ден сайтовете поддържащи новия протокол расте.

Моят доставчик също не предлага IPv6, но ползвам тунел на he.net от година и половина и съм много доволен.

https://tunnelbroker.net/ - това е услугата, която ползвам за да ми върви IPv6 върху IPv4.
http://ip6.nl/ - тук можеш да проверяваш кои сайтове поддържат IPv6

Поздрави
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
IPv6
Настройка на програми
Devil_D 1 4751 Последна публикация Mar 11, 2005, 17:11
от Agent_SMITH
Ipv6 ли е това?
Настройка на програми
never_mind 0 3910 Последна публикация Apr 13, 2006, 17:37
от never_mind
инсталирана на ipv6 тунел
Настройка на програми
nov25 0 4016 Последна публикация Oct 17, 2007, 12:18
от nov25
Интернет IPv6 Предимства пред 4-ката ???
Идеи и мнения
Pavlik 2 3492 Последна публикация Apr 18, 2010, 15:41
от koleto
ipv6
Хардуерни и софтуерни проблеми
edmon 22 9075 Последна публикация Jun 11, 2012, 12:08
от netgraph