Автор Тема: Проблем при копирането от дял?  (Прочетена 3813 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4075
    • Профил
Re: Проблем при копирането от дял?
« Отговор #15 -: Dec 17, 2014, 21:13 »
1. Колегата не е обяснил точно разположението на дяловете т.е. това 2 дяла на един и същи диск ли са или се намират на два различни.
2. Откъде сте толкова сигурни всичките че гърми при опит за четене от ntfs а не при опит за писане върху reiserfs?
3. По принцип (а и ми се е случвало няколко пъти) при опит за четене от повереден(и) сектор(и) не трябва да се рестартира компа а да си върне грешка е верно става бавен щото опитва N пъти да го прочете преди да се откаже ама си връща грешка
4. За хардуерен проблем препоръчвам да каже какво връща (замести /sda /sdb или какъвто е там диска)
Код
GeSHi (Bash):
  1. smartctl -H /dev/sda
  2. smartctl --test=short /dev/sda
  3. smartctl --test=long /dev/sda
  4. smartctl -a /dev/sda

Ако smartctl не покаже някаква грешка единствения друг хардуерен проблем който се сещам е за кофти кабел.
Нека даде резултата от smartctl и после пак да спорим хард или софт е...
Разбирам че някой го предпочитат хард, други пък по-софт ама... Въпрос на вкус, казало кучето и си ... задника!
« Последна редакция: Dec 17, 2014, 21:19 от remotexx »
Активен

runtime

• Напреднали
  • Публикации: 807
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
  • LZ1DOT
    • Профил
« Отговор #16 -: Dec 17, 2014, 22:39 »
Кофти кабел би трябвало да се отчете в S.M.A.R.T при CRC Error грешките.
Така или инак все нещо трябва да се трупа там като грешки, ако така брутално "бипва" и спира [_]3
При все, че хард диска няма пиезо зумер, това "бипване" идва или кога се местят главите рязко - позиционират при опит да се чете от лош физически/логически сектор или в някои устройства има вградени "вибратори", които се активират при проблем със механиката/двигателчето (това второто го знам само на теория, не съм го срещал, но до колкото съм чувал се ползва  [_]3).
« Последна редакция: Dec 18, 2014, 00:09 от runtime »
Активен

instl

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
« Отговор #17 -: Dec 20, 2014, 15:54 »
нов проблем
Компютъра при зареждане излиза долна черта мигаща и до там ( _ ) чува се едно пийп и до там. И един звук като при изгасване на елетричеството, т.е. обяснявам звука като ти работи пц и ти изгасне тока се чува едно "вууу ...." и компютъра изгасва, защото няма ток.
Не знам пробах да сканирам партишъна със SeaTool, harddiska e Seagate.
И заби има 5-6 вида теста дето могат да се направят със sEATOOLS направих 3 от тях без никаква грешка - пояснение инсталирах  уиндолс на друг партишън дето няма проблем, за да мога да подкарам сеатоолз.
От предложениеята, които бяхте изказали в темата само със смартктл не съм пробал защото стигам до мигаща долна черта и до там, т.е. компютъра не ще да зареди.

« Последна редакция: Dec 20, 2014, 15:59 от instl »
Активен

runtime

• Напреднали
  • Публикации: 807
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
  • LZ1DOT
    • Профил
« Отговор #18 -: Dec 20, 2014, 16:41 »
Еми то баш S.M.A.R.T трябва да видиш какво връща и само той може да ти каже.
Но за мен си отивай да си купуваш нов диск. Ако не си изкарал информацията от него го направи възможно най-бързо  [_]3
Активен