Здравей,
Като цяло идеята не е добре, нито е добре да даваш всичката РАМ на хипервайзора на виртуалките, но зависи от типа на виртуализацията. Някой виртуализации "отнемат" от реалните ресурси (РАМ и cpu ядра) на хипервайзора - XEN например го правеше по default, така че там трябва да заделиш (съвсем примерно) 1GB за самият хипервайзор dom0 и остават 15GB които да кажем разпределяш на 15 виртуалки по 1 и ако се опиташ да стартираш 16та или да дадеш повече ядра от наличните(не съм пробвал) вероятно няма да успееш и вече зависиш от конфигурацията на хипервайзора. (
инфо).
От друга страна съм виждал openvz с 64GB да има пуснати повече от 64 "vps"-а с 1GB или 2GB памет и с минимум 1 ядро на виртуалка при 16 ядрен процесор. По този начин свободната памет и cpu реално се "споделя" и се използва за всички които имат нужда от повече за сметка на останалите които не я използват в момента. Във всички случаи дори да е възможно от типа и настройката на твоята виртуализация това ще доведе до ужасен performance и вероятно проблеми с hypervisor-а. Поправете ме ако греша.
P.S. Както казваше бивш колега: Виртуализацията е прахосване на хардуер