« Отговор #6 -: Apr 14, 2015, 01:12 »
Ами хоствам си сайтовете на CentOS 6.6 с VestaCP, от която мнгоо съм доволен и като цяло е много добре измислена. fail2ban-а е автоматично конфигуриран не само за ssh-a но и за login опитите при самия панел и phpmyadmin-a. ДА знам, че мога да си направя така, че само 1,2,3,4,55 ип та да имат достъп до тези отворени портове, но винаги може да се очаква да влезна от друго ип и предпочитам функциолността на fail2ban-а.
Проблема е, че този сървър е зад рутер на БТК и всички входящи конекции идват от 1 ип а именно външното на рутера.
А доколкото в сегашната ми квартира, съквартиранта си е нагласил ТП-Линк-а някак си така, че да forwardwa реалните ип та на хостовете които се връзват.
Предполагам а и не само а направо: има голяма разлика между лан рутер на тп-линк и адсл рутер на бтк, просто ми кажете, че не може да стане и спрете да дъвчите и разтягате локуми, да критикувате и да се правите на умни.
Просто ако наистина знаете нещо по въпроса и сте сигурни - тогава пишете. Нямам нужда от излишен спам, с офтопици, да обсъждате това как съм си направил сървъра, ами що така , ама що онова, това е глупаво, онова няма смисъл - писна ми от подобни коментари тука. Защото понеже като не можете да отговорите на нещо и почвате да разтягате локуми напразно, колкото да не е без хич.
От коментари по това какво съм избрал какви са ми условията - нямам нужда. Мисля, че съм си по-наясно от всеки вас, че положението ми е тегаво, няма нужда да ми го натяквате.