Заповядай.
http://askubuntu.com/questions/689070/network-interface-name-changes-after-update-to-15-10-udev-changes
Благодарско Френд, но благодарение на добрия си англичански нищо не можах да схвана

!
Има разни препратки по други директории и файлове и пак нищо не схванах

!
Целта ми е, не при вече сгомнена машина да се чудя как да я изправя, а дали ще мога да го накарам да работи това нещо както в 10.04 и като сменя лан картата, преди да стартирам системата да стартирам едно лайв сд, да редактирам там нещата и да си стартира, все едно, че е със старата си карта. В 10.04 това си беше възможно.
Ако не те затруднява да ми го обясниш на прост български

!
Проблема ми произтича от Zentyal-а! В момента го ползвам на виртуалки 2 броя, но експериментирам и с хардуер. Машинката е НР дс7800 с два диска в райд 1 и втора лан карта за външна, а вградената е за вътрешната мрежа. Като преместя масива в друга машина, тъй като вече вградената лан карта е сменена, нулира всички настройки на връзките и няма връзка от през ссх и само конзолно на място трабва да се оправя проблема, а това ми е най-големия проблем. Много е тъпо това, но е така! Единствената идея която ми идва на акъл е, да работи по начина по който работи в 10.04 и преди да го стартирам да го редактирам и хич да не се сети, че лан картата е сменена.