Не помня, какво съм казал, че искам. Отидох за гейбърски лаптоп, заради охлаждането. Поисках да ми сложат и Windows Pro, защото някои неща не мога да ги подкарам на линукс. Пробвал съм. Windowsa не поиска да се стартира. Не се случи и на втората машина, която извадиха и го инсталираха. Само от рековери бутона тръгваше. Докато не му инсталирах драйверите. Може би са му прекалено нови чарколяците за системата. Все едно. Сега си бачка.Иначе: i7-8750H с 6 ядра и 32GB рам 512GB ssdПродаваха го с 16 рам. Машината плюс системата и паметта излезе общо към 4400. Не съм смятал точно. Има място и за 2.5 инча допълнително дисково устройство. Все още не ми е притрябвало.Дисплея е FHD. 4К не ми трябва. Все още, а и харчи повече ток. Не че този тип машини им държи батерията но...А, видеото: RTX 2060Та това е чарколяка. 16 рам не ме оправя, щото на другата машина вчера като погледнах, един браузър отворен и това дето работя с него и харчи почти 12 рам.Ако те радват такива работи, клавиатурата свети в каквито си поискаш цветове и комбинации. Ма тази шаренийка е за геймърчетата предполагам. Да допълня и, че батерията е вградена.
Точно Легион взех. Ако ти трябва RTX предполагам, че по-евтино трудно ще намериш. Наред с графиката и другите чарколяци са от по-последен хардуер, та...Все пак Y530 или Y540 са много добри и се вписват в бюджета ти. Titanium картите са с отлична производителност. Аз щях и такъв да си взема, ако не тръгнеше Windows-а. Обаче онзи се задейства бързо. Тъпа система.
Цитат на: ddantgwyn в Apr 08, 2019, 08:14Цитат на: go_fire в Apr 01, 2019, 12:22Ще си позволя да не се съглася за спекулацията. Първо, какво е спекулация? Имаш някакво очакване за бъдещето и го оползотворяваш. Това е най-широката дефиниция. От много отдавна компютрите са много по-добри от хората в моделирането и изчисляването. Затова към днешна дата на борсите играят компютри. Хора на практика няма.Интересно кой прави моделите, по които моделират компютрите...От известно време моделите са на база невронни мрежи, които се самообучават. Единствената работа на човека е да пусне машината.
Цитат на: go_fire в Apr 01, 2019, 12:22Ще си позволя да не се съглася за спекулацията. Първо, какво е спекулация? Имаш някакво очакване за бъдещето и го оползотворяваш. Това е най-широката дефиниция. От много отдавна компютрите са много по-добри от хората в моделирането и изчисляването. Затова към днешна дата на борсите играят компютри. Хора на практика няма.Интересно кой прави моделите, по които моделират компютрите...
Ще си позволя да не се съглася за спекулацията. Първо, какво е спекулация? Имаш някакво очакване за бъдещето и го оползотворяваш. Това е най-широката дефиниция. От много отдавна компютрите са много по-добри от хората в моделирането и изчисляването. Затова към днешна дата на борсите играят компютри. Хора на практика няма.
UBER имат и ресурса да го направят. Оценена е на над седемдесет милиарда, та... Банки инвестират там...Всичко в бизнеса е до пресмятане на RR - Risk/Reward.