Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2029 год.  (Прочетена 619461 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5672
    • Профил
Тротила е доста стабилен и му трябва детонатор, за да гръмне.
Даже съм виждал такова нещо.  ;D
Мисля, че детонатора е електрически, но не съм на сто процента сигурен, какво точно е.
Беше калъп, не пресован тротил.

Това нещо дори го разтапят и леят на калъпи.  :D
Може и да гори дори, без да се взриви.

Ако ще слагат конвенционален заряд, може да е това и да го взривят метри над повърхността или пък да ползват нещо друго.
Тротила си е мощен, но има и по-мощни.
А не вярвам, ако ще изстрелват Орешник, да го товарят с тротил.
Те си знаят.
Не съм спец по взривовете, но онези са.

Да бе да - високата температура ще стопи метала а няма да стопи електрониката, при атомите там само си требе по як сблъсък за достигане на критина маса и всичко си е механично (па ако ще и да сблъскваш 2 кофи течен уран)  ;D
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6869
    • Профил
   В казармата съм палил тротил, гори като пластмаса,с черен пушек.
За да експлодира, е нужен друг експлозив, за да инициира реакцията.
   Тротиловите шашки имат отвор, през него минава шнур, който е пълен
с някакъв маломощен експлозив, барут или нещо друго.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9285
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Иранците ужким са се спазарили с Тръмпа, ама тия нямат спиране. Все повече нападения и постоянно жертви и разрушения. Кога ще се договорят и да се спира всичко:

https://www.vesti.bg/sviat/istoricheski-manastir-v-ukrajna-plamna-sled-masirana-ruska-ataka-6262353
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9515
    • Профил
Тротила е доста стабилен и му трябва детонатор, за да гръмне.
Даже съм виждал такова нещо.  ;D
Мисля, че детонатора е електрически, но не съм на сто процента сигурен, какво точно е.
Беше калъп, не пресован тротил.

Това нещо дори го разтапят и леят на калъпи.  :D
Може и да гори дори, без да се взриви.

Ако ще слагат конвенционален заряд, може да е това и да го взривят метри над повърхността или пък да ползват нещо друго.
Тротила си е мощен, но има и по-мощни.
А не вярвам, ако ще изстрелват Орешник, да го товарят с тротил.
Те си знаят.
Не съм спец по взривовете, но онези са.

Да бе да - високата температура ще стопи метала а няма да стопи електрониката, при атомите там само си требе по як сблъсък за достигане на критина маса и всичко си е механично (па ако ще и да сблъскваш 2 кофи течен уран)  ;D
Чак такава температура не се вдига.
Дори да започне да се топи метал, той ще е външния слой на проектила, който ще отнася топлината, след като го отнася и въздуха, през който минава.
Така охлаждат и навлизащите обратно совалки.
Колкото до електрониката, тя дори няма да усети температурата.
Има невероятни изолации, такива, които и ти можеш да си направиш за без пари.
Със захар, нишесте и какво още там се слагаше - сода май.
Правиш го на палачинка, слагаш си го на дланта, хващаш горелката и със синия пламък го овъгляваш.
На ръката ти няма нищо.

Намерих го
https://www.youtube.com/watch?v=aqR4_UoBIzY

Част 2
https://www.youtube.com/watch?v=0IbWampaEcM
« Последна редакция: Днес в 14:10 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5672
    • Профил
https://www.vesti.bg/sviat/istoricheski-manastir-v-ukrajna-plamna-sled-masirana-ruska-ataka-6262353
Отново се хвалят с убийствата на цивилки - или навярно под манастира е имало я букнер я тайно летище ли що ли или шахта за ракети с ядрени бойни глави (или някой е гледал прекалено много филми)

или може би мощите на някой много як светец като някой там от индийските дето били по-мощни от атомно оръжие та явно ударът е бил превантивен
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9053
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Отново се хвалят с убийствата на цивилки - или навярно под манастира е имало я букнер я тайно летище ли що ли или шахта за ракети с ядрени бойни глави (или някой е гледал прекалено много филми)

или може би мощите на някой много як светец като някой там от индийските дето били по-мощни от атомно оръжие та явно ударът е бил превантивен

Не ги оправдавам и громко ги ругая за това, но в интерес на справедливостта, не идва от нищото. Това е отговор на фашагите в Киев. Те миналата седмица бомбардираха панорама подобна на тази в Плевен. Последните, които са го правили, са били нацистите. Сега беше ред на наследилите ги, днешни бандеровци, мелниковци и всякакви карикатури.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9053
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Не само аз съм на мнение, че не трябва да слизат на нивото на зеления комедиант.

Например в сряда срещу огледален отговор се беше изказал Александър Коц. Споменавам точно този военен кореспондент не случайно.

Той е от най-крайните. Например, какъв отговор мислите, че той предлагаше на терористичните дейности на украинците в последно време като стрелби по граждански линейки, автобуси и влакове, където няма нито един военен, но безчет цивилни жертви, включително деца.

Една от мерките беше да бъдат обстреляни пречиставателните станции (това се прави за няколко часа), така, че в Украйна да тръгне дизентерия, холера и всякакви ужасни болести, което да я направи непригодна за живот. А това беше от по-лекичките огледални отговори, които предлагаше.

Дори такъв човек беше против стрелбата по исторически/културни обекти.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 13860 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости