Автор Тема: Проблем с KDE  (Прочетена 757 пъти)

one12358

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Проблем с KDE
« -: Sep 25, 2004, 22:18 »
Току що си инсталирах SuSE 9.1, но тръгва във verbose mode, а не с KDE. Преди пак си го бях инсталирал и нямаше проблеми (инсталирал сам всичко по същия начин). Как да активирам KDE-то? На компа си имам и XP, но предния път нямаше никакви проблеми.
Активен

• Гост
Проблем с KDE
« Отговор #1 -: Sep 25, 2004, 22:45 »
startx probva li ?!?
Активен

one12358

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Проблем с KDE
« Отговор #2 -: Sep 26, 2004, 00:00 »
Пробвах и става. Мерси. Но все пак, преди си тръгваше направо с KDE. Какво трябва да направя за да тръгва с KDE от самото начало, включително login screen-а. Пробвах като написах startx в /etc/init.d/boot.local, но не се получава.
Активен

vic_semionov

• Напреднали
  • Публикации: 144
    • Профил
Проблем с KDE
« Отговор #3 -: Sep 26, 2004, 01:37 »
промени в /etc/inittab трябва да има един ред "id:3:initdefault:". смени 3-ката с 5-ца: "id:5:initdefault:"

може в suse да се използва друг номер за графичен логин, така че за всеки случай хвърли един поглед на коментарите в този файл, но 90% е 5.
Активен

empty

• Напреднали
  • Публикации: 893
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: KDE
  • Alien Invader
    • Профил
Проблем с KDE
« Отговор #4 -: Sep 26, 2004, 01:44 »
5 е и в SuSe-то. Аз днес си слагах едно да го пробвам, но не ми хареса. Много е глезено а аз не обичам така.
Активен