Предистория:
Твърдия диск на компютъра предаде Богу дух и останах само с работещо CD . Бях чувал за LiveCD базирано на Линукс / Knoppix / , реших да пробвам докато си купя нов твърд диск и пак да си мина на Windows . Пробвах , хареса ми , потънах ( " Veni , Vidi , Vici " ) .
Та какво стана !! То че си купих нов хард едно на ръка , обаче тая ОС така ми хареса че реших да живея само с нея . Купих си културно едно пълно ръководство ( че е само за Red Hat няма значение - нали в основата си е Линукс ) и реших да залегна както си му е редът и да понауча все пак кое как става . Както има един знаменит лаф "Да ама Не" - така стана и с мен . Едно е само да четеш и да се блъскаш сам ( понякога с дни наред докато си рабереш грешката ) друго е да ти го обяснят . И тогава един лаик като мен спрямо Линукс се чувства като Алиса в измисления свят на математика Луис Карол . Блъскаш се в тъмнината на пътя по който вървиш и питаш за някоя светлинка ( те форумите са за това ) . Ама ако питаш за някоя дреболия и хората около теб почват да се нервят .
И аз като образован човечец реших че трябва да се запиша поне на един курс та да вляза в крачка с другите . Е , тук убих коня с лопатата

'> ( ша ма извинявате за лафа ) . Попитах чичко Гугъл има ли изобщо такова животно и той вежливо отвърна " тук , тук и т.н. " . Разгледах и разбрах че някой си прави лоша шега с хората .
1. 99.99 % от линковете не работят.
2. Най пресния курс е започвал отпреди 1.5 ( ЕДНА И ПОЛОВИНА) година и след това "ни звук , ни вопъл , ни стон"
3. На места е обявено че има такива , а като отидеш там празна бланка
4. Последните цени които видях бяха меко казани НАДУТИ КАТО СТРАТОСФЕРЕН БАЛОН - ДА ЖИВЕЕ ПОПУЛЯРИЗИРАНЕТО НА ЛИНУКС .
Мдаа , няма хляб в това . Реших да пробвам в Университетите , дали мога да намеря инфо за подобно нещо . Хмм , и тук ударих на камък . Има зачекнато използването на Линукс колкото само за мирис , разбирате какво искам да кажа .
И тогава в глава ми просветна " Ясно , значи Линукс се учи само с книги , форуми , безсънни нощи и компютър на който да му размазваш психиката и след това да го лекуваш "
Алиса най накрая се измъкна .