Благодаря ти за мнението :
njakojМного варианти относно как се извършва търсенето няма. Аз съм се постарал да направя най-опростения и най-бързият вариант за търсене (select edi_kakvo_si,edi_shto_si from table1 where MATCH (neshto) AGAINST ('drugo_neshto' .....)). Според това което четох и други хора ми предложиха това е най-оптималното. Ако някой има по-добра идея моля да я сподели .
Относно показването на резултатите : много болна тема за мен. Хич не ми се иска да ползвам метода на GOOGLE. Иска ми се да измисля алгоритъм който да е по-добър от този на GOOGLE ама не мога. Получих доста предложения като например да се гласува за даден сайт, да се следят посещенията му, да се следи колко линка има към този сайт , ама всички си имат доста недостатъци.
Относно форумите : задъжително ще пусна форум относно проблемите при търсенето и начина на оптимизиране. За момента получавам доста коментари в другите фрее форуми ама не е достатъчно . Ше трябва да пусна и в
http://www.krasta.com .
Относно събирането на информацията : когато започнах писането на тази търсачка и на идея си нямах колко много процесорно време ще ми трябва за да обработвам информацията която се натрупва. В момента работят 4 компютъра за търсачката : 2 за паяците които сабират информацията и 2 за самата търсачка свързани в cluster server , което гарантира че сървара ще издържи на голям брой заявки.
И тъй като пари не се получават никакви от тази търсачка аз и не мога да отделя за реклама и ползвам безплатните источници на такава.
Ако имате някакви идей относно подобряването както на тряфика така и на начина на търсене ще се радвам да ги споделите.

'>