Автор Тема: Автоматично стартиране на пппое?  (Прочетена 981 пъти)

neptun

• Напреднали
  • Публикации: 134
    • Профил
Здравейте.Днес си смених интернет доставчика и имам един проблем.Ползвам Сусе 9.3 и преди като бях през пппое използвах инструмента на сусе за настройката му и всичко си работеше.Днес обаче минах към хоумлан ( те пак са с пппое ) и сега връзката работи само ако използвам rp-pppoe.Въпроса ми е като имам работеща връзка ppp0 как мога да я накарам да стартира автоматично при стартирането на операционната система за да може като влезна в КДЕ нета вече да е пуснат.Самата ЛАН връзка eth1 си се стартира автоматично.Благодаря предварително.
Активен

Ако имате някакъв въпрос за линукс на който никой не желае да ви отговори пишете ми на лично съобщение.Не се притеснявайте ако въпросът ви ви се струва тъп.Никой не се е родил научен.Въпреки , че още не съм експерт в областта на линукс , ще опитам да помогна според възможностите си.

neptun

• Напреднали
    • Профил
Автоматично стартиране на пппое?
« Отговор #1 -: Jun 17, 2005, 20:01 »
Разбрах , че трябвало да добавя adsl-start във файла rc.local , но при сусе няма такъв файл никъде в /etc.Затова моля ви кажете ми в кой файл трябва да добавя това нещо за да станат нещата.
Активен

Ако имате някакъв въпрос за линукс на който никой не желае да ви отговори пишете ми на лично съобщение.Не се притеснявайте ако въпросът ви ви се струва тъп.Никой не се е родил научен.Въпреки , че още не съм експерт в областта на линукс , ще опитам да помогна според възможностите си.

neptun

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Jun 17, 2005, 20:53 »
Оправих си проблема.Добавих adsl-start във файла
/etc/init.d/boot.local и след това с помощта на KSysV добавих boot.local да се стартира на края на runlevel 5.
Активен

phantomlord

• Напреднали
  • Публикации: 1832
  • Distribution: Debian Sid
  • Window Manager: KDE 4
  • Fall to your knees and bow to the Phantom Lord
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 17, 2005, 23:53 »
Браво! Успя да изпревариш всички с отговорите на въпросите си!
Следващия път чети малко повече преди да питаш. Между другото когато бях клиент на HomeLan ми бе необходимо горе-долу същото време да намеря отговор на същите въпроси, колкото на теб да ги зададеш.
Активен

http://myfreesoft.net/phpBB2/index.php?c=7
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ
Linux - connecting people...

neptun

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Jun 18, 2005, 15:12 »
Абе така изглежда много лесно по постовете ми ама колко нерви изхабих докато го открия.Имай предид , че досега никога не бях работил със SysV.Радвам се , че като попрочетох из гугъл се оправих с проблема.Ще гледам да чета повечко занапред преди да питам.
Активен