Автор Тема: GCC  (Прочетена 680 пъти)

DeRiL

• Участници
  • Публикации: 6
    • Профил
GCC
« -: May 02, 2005, 15:02 »
Ne znaq dali ne me razbrahte oba4e nqmam kompilator!!! nqmam nikakva kirilizaciq i tva deto mi go kazahte za gnome nastroikite ne stava i ne moga da pi6a na BG RAZBERERTE GO TOVA! ne znaq kak iskate da spazvam pravilata i da pi6a na BG sled kato nqmam kirilica!!! a ne moga da si instaliram poneje horata koito bi trqalo da pomagat i uj 'razbirat' vsy6nost pokazvat 4e ne mogat da obesnqt na obiknoveniq user elementarni ne6ta.
BLAGODARQ!!! dobre 4e ne vi pitah ne6to slojno 6ot togava nema6e da kajete 4e ne znaete otgovora a 6tqhte da si namerite izvinenie 4e sam pisal na kitaiski!
Активен

v_badev

• Напреднали
  • Публикации: 1355
    • Профил
GCC
« Отговор #1 -: May 02, 2005, 17:32 »
За GCC-то - пусни "yum install gcc" като root. Предполагам че има приятна графична програма с помощтта на която може да си го инсталираш с няколко кликания на мишката, но не знам коя е и къде да я намериш.

Не ми е ясно за какво ти е обаче компилатор при положение че не можеш да направиш най-елементарни настройки на системата си. Разбирам че не можеш да се справиш с кирилицата, но не разбирам защо не си се опитал до сега да потърсиш със търсачката. Тази тема е една от най обсъжданите тук.

И понеже съм сигурен че следващата ти реакция ще бъде "Ama NI6TO NE RAZBRAH ! tyrsa4kata ne mi namira ni6to  obqsni po-podrobno!!!" ще ти отговоря предварително. Никога не съм ползвал Fedora и съответно не мога да ти направя кратък курс с картинки къде точно се цъка колкото и да ти се иска. И търсачката със сигурност ще намери много решения на проблема с кирилицата.

П.П.
Правилата не се изчерпват с писането на кирилица. Там пише че трябва да се слагат значещи заглавия на темите, например "Как се инсталирта GCC" вместо "GCC", малко по-надолу пише че е препоръчително да пишеш в заглавието или описанието на темата коя дистрибуция използваш. Описанието на темата щеше да е значително по-полезно за хората които се опитват да ти помогнат, ако вместо "GCC, gnu compiler colection" беше написал дистрибуцията и графичната среда които използваш.
Активен