Автор Тема: Проблеми със звука  (Прочетена 1018 пъти)

manowarrior

• Напреднали
  • Публикации: 37
    • Профил
Проблеми със звука
« -: Apr 27, 2005, 18:47 »
Здравейте.
Първо,надявам се да не ми се изхилите,както направиха в #linuxhelp(unibg),а да ми помогнете.В търсачките,така и не намерих подходяща тема(не само тук),може би аз не търся както трябва...незнам.
Така,проблемът е,че вече няколко дистрибуции сменям(Mandrake,SuSe,Fedora,Ubuntu и Debian(сега съм с нея)) Бях с KDE преди сега с Gnome,но така и не успях да си настроя звука както трябва,и още немога да усилвам/намалям от машината.В момента ЧАСТИЧНО успявам с Totem,а аз не го ползвам(ползвам Mplayer).XMMS същата работа,програмата за контрол на звука в панела на GNOME не работи,при KDE беше същата работа.Имам си звук,всички дистрибуции ми засичат звуковата карта,а тя е SiS(вградена в дънната платка).Все още не съм от "разбирачите" и незнам как да се справя.Четох,четох...нищо не направих.Надявам се да ме разберете - не е много приятно постоянно да контролираш звука от суббуфера.
Благодаря предварително.
Активен

martos

• Напреднали
  • Публикации: 110
    • Профил
Проблеми със звука
« Отговор #1 -: Apr 27, 2005, 19:20 »
Ако съм те разбрал правилно търсиш нещо като Volume Control в бозата. Аз ползвам kmix. Мисля, че ще ти свърши работа
Активен

manowarrior

• Напреднали
  • Публикации: 37
    • Профил
Проблеми със звука
« Отговор #2 -: Apr 27, 2005, 22:16 »
Здравей.
Явно не съм се изказал правилно.Нямам контрол над звука си.От нито една програма(освен Тотем,но съвсем бегло се усеща).Нито от аплета за контрол на звука в GNOME нито от Kmix в KDE.Надявам се да ми помогнете.Ако нещо не съм написал,кажете ще напиша.
Предварително ви благодаря.
Активен

sbonkov

• Напреднали
  • Публикации: 29
  • Distribution: Всякакви
    • Профил
Проблеми със звука
« Отговор #3 -: Apr 27, 2005, 22:18 »
Kmix ,може и QAMix
Активен

sbonkov

• Напреднали
  • Публикации: 29
  • Distribution: Всякакви
    • Профил
Проблеми със звука
« Отговор #4 -: Apr 27, 2005, 22:22 »
Moже би трябва да си видиш по внимателно
настройките на саундкартата и на kmix-а тогава.
Активен

v_badev

• Напреднали
  • Публикации: 1355
    • Профил
Проблеми със звука
« Отговор #5 -: Apr 27, 2005, 22:55 »
Виж на сайта на ALSA какво пише за твоята звукова карта. Може би там ще намериш решение на проблема. Също така ще е хубаво да напишеш тук какъв е чипа, може и да има и други хора във форума със същото дъно, които са си решили проблема.

П.П.
Не съм много сигурен, но мисля че Totem не използва звуковата карта за промяна на силата на звука.
Активен

sunhater

• Напреднали
  • Публикации: 329
    • Профил
Проблеми със звука
« Отговор #6 -: May 03, 2005, 12:38 »
Здравей,
Аз имах същия проблем месеци наред с Gentoo. Обаче след като ъпгрейднах кернела с най-новия 2.6 (преди около месец), всичко "заспа". И аз съм със SIS chipset (ASRock дъно за Athlon).
Активен