« Отговор #19 -: May 25, 2005, 10:55 »
Бих искал да споделя моя опит. 1-во да кажа че съм с Федора, но и СуСЕ съм ползвал. В момента Федората ми просто лети,а съм с КДЕ. Направил съм някои неща.
1-вото е: още при инсталацията на системата не съм дал на "Everything" (да инсталира всичко), а съм си качил само най-основните неща. В резултат на това от 7ГБ (колкото е една фул инсталация) Федората ми зае само около 3 гига. Както всеки знае колкото по-малко пространство за претърсване на харда има толкова по-бързо работи той а от там и системата.
2-рото е: още при зареждането на системата ми се стартират изключително малко неща - може би до 5 демона (ssh, mysql, cups, xfs и една jakarta tomcat, която по-късно си добавих) и основните неща на системата (init.d имам предвид). Така практически паметта е почти не натоварена.
3-тото е: махнал съм почти всякви глезотиики по КДЕ. Общо взето съм му дал да е на т.нар. "Fast Mode". Не съм сменял нито ядро, нито КДЕ. Много съм доволен от системата, а даже като се има и предвид, че Федора 2 (с която съм сега) е най-тромавата версия на RedHat линуксите (нешо като черната овца на фамилията е). Това е. Пробвай и ти.