Автор Тема: Проблем с инсталация на пакети  (Прочетена 557 пъти)

eden159

• Напреднали
  • Публикации: 27
    • Профил
Здравейте,

Ето го моя проблем: имам SuSe 9.3 и от YAST-а маркирах някой пакети за инсталиране (не се сещам точно кои). Когато дадох на YAST-а да ги инсталира той ми изброи един друг списък с пакети и каза, че трябва да инсталира и тях, за да реши проблемите със зависимостите. Натиснах ОК и след инсталацията на няколко пакета започна да ми дава грешка че не може да инсталира еди-кой си пакет и ме пита дали да продължа. Дадох му да продължи, но на повечето пакети продължи да ми дава същата грешка. Грешката, която дава е следната (от детайлите я paste-вам):

Примерен код

ERROR(InstTarget:E_RpmDB_subprocess_failed)
---
error: db4 error(-30978) from db->close: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery
rpmdb: PANIC: fatal region error detected; run recovery
error: db4 error(-30978) from db->close: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery
error: db4 error(-30978) from dbenv->close: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery

Пуснах YOU да обновя системата си, но когато се изтеглиха update-тите пак ми даде същата грешка при повечето от тях. Някой има ли идея какво може да е станало? Предполагам, че се е инсталирало нещо, което може да е конфликт с някоя част от системата ама нямам идея какво може да е и как да го намеря. Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.

Поздрави
eden159
Активен

eden159

• Напреднали
  • Публикации: 27
    • Профил
Проблем с инсталация на пакети
« Отговор #1 -: Aug 28, 2005, 20:33 »
Намерих решение! Предоставям ви линк с информация за този проблем и решаването му:
http://www.rpm.org/hintskinks/repairdb/
Активен