Автор Тема: fedora core 4 инсталация  (Прочетена 665 пъти)

baiPesho

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
fedora core 4 инсталация
« -: Oct 05, 2005, 18:33 »
Извинявам се че ви занимавам с инсталация на fedora core 4,обаче искам да не объркам нещо.
 Започнах да чета Fedora Core 4 Installation Guide  от сайта им,обаче нещо се обърках ,главно с partition раздела.
Бях  си направил с partition magic 8 един ext3 и един  swap  дял.Още така имам други два дяла (на единия windows, и  един fat32).
Като четох  Fedora Core 4 Installation Guide,там пишеше че трявба да имам минимум 3 дяла:
/
/boot
swap
като има два начина за разделянето-един е automatic  и един manual.
automatic partition има 3 опции :
1.Remove all Linux partitions on this system

Removes all ext2, ext3, and Linux swap partitions from all hard disks
2.Remove all partitions on this system

Removes all partitions from all hard disks

3.Keep all partitions and use only existing free space
      Uses only the unpartitioned space on the hard disk(s) to install Fedora Core

Мanual не ми харесва как са го направилим,и за да не объркам нещо мисля да използвам automatic.
Искам да ви питам някой ползвал ли е този automatic partition,и какво прави,дали може да скапе нещо(да не ми затрие windows дяла).И след като както казват (1) затрие дяловете които вече съм направил дали използва цялото останало свободно място или си прави каквото си знае,и какво изобщо прави.

Типа инсталация която мисля да използвам е custom.Ето какво пише там :
Custom:This installation type does not provide any disk partitioning layout for you.
Мерси много на всички.
Активен

• Гост
fedora core 4 инсталация
« Отговор #1 -: Oct 05, 2005, 21:15 »
Като човек който е инсталирал 1000-ди пъти Федора ти казвам: използвай Manual Partitioning. След като вече ти е разделен харда даваш на custom, избираш ext3 дяла даваш Edit и му даваш: Mount Point: / и Format As: ext3. Същото правиш и със swap дяла и си готов. Нямаш нужда от /boot дял. Вервай ми, /boot ще бъде качен в /. Това е всичко. И преди да правиш всякакви инсталации на каквато ОС и да е, backup-вай вече съществуващите.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Има ли аудиомиксер във Fedora core 1?
Хардуерни и софтуерни проблеми
vesko_dechev 2 6800 Последна публикация Jan 21, 2004, 14:37
от apogza
Настройка на Fedora Core 1 ?
Настройка на програми
spider 0 4656 Последна публикация Feb 23, 2004, 17:01
от spider
Fedora Core 2