Автор Тема: Защо К3б ми записва на по ниска скорост?  (Прочетена 1275 пъти)

mhydra

• Напреднали
  • Публикации: 715
  • Distribution: Fedora, Mandriva
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
Имам Слаклаер 10.0, ядро стандартно бари.и

Значи К3б има гадният навик да ми записва с по-ниска скорост ДВД-та.
Искам да си запиша ДВД, пускам да се записва на 8х (писачката поддържа до 16х, не е проблема от нея) К3б ми пуска ДВД-то да се записва с 8х обаче отдолу в ъгъла където се показва скоростта е 1х. Понякога е 1.5-2.0 МАХ.

Е добре де аз му задавам 8х, къде е грешката?

На абсолютно всички дискове който съм записал го прави това нещо.
На Вин (когато го имах) съм си записвал с 8х без проблем.

И един друг проблем, защо след като си изгася КДЕ-то и оставя някой прозорец отворен всеки път когато си пускам компютъра и КДЕ този прозорец ми се отваря отново?

Това не е веднъж, а всеки път когато си рестартирам компютъра.
Ползвам КДЕ 3.2 стандартно с Слак 10.0
Активен

Указвам помощ за всичко свързано с Fedora и Мандрива.
Може да ме търсите на ICQ.

Agent_SMITH

• Administrator
  • Напреднали
  • Публикации: 3082
  • matrix kernel module
    • Профил
Защо К3б ми записва на по ниска скорост?
« Отговор #1 -: Oct 05, 2005, 15:18 »
move

Защо пускаш тема в секцията за напреднали? Липсва важна информация, като например версията на cdrecord?!
Активен

-= СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА =-

aaaaaa

• Напреднали
  • Публикации: 971
    • Профил
« Отговор #2 -: Oct 05, 2005, 16:09 »
Пробвай преди да почнеш да записваш нещо да въвдеш следната команда със привилегия на супер потребител.
Цитат
sudo hdparm -d 1 /dev/dvd

/dev/dvd подлежи на промяна в зависимост от това по какъв начин е означена dvd записвачката ти.
Активен

...to boldly go where no one has gone before...

braun100

• Напреднали
  • Публикации: 119
    • Профил
« Отговор #3 -: Oct 05, 2005, 17:33 »
2) защото при тебе настройките на КДЕ са такива , че да ти запомня кои програми и прозорци са били отворени при последното "изгасяне" на КДЕ. това в някои случаи е много удобно, няма да се "мориш" да пускаш отново всичките работи дето и без това през цялото време са ти отворени.
ако не ти харесва  :
controll center > ......(ne go pomnja naizust)

1) ами то май имаше нещо такова, че записвачките записват с максималната скорост само на края, едва когато се достигне ръба на диска. т.е. ако записваш нещо което е само 1ГБ то ще си се пише бавно. ако пишеш 4ГБ то например само последния гигабаит ще се пише на висока скорост. дали това не е проблема?
Активен

• Гост
« Отговор #4 -: Oct 05, 2005, 18:20 »
Имах подобен проблем. Много бавно записваше и при мен. Но това беше след компилация на ядро. И бях забравих да добявя подръжка на UDMA.  Да не би и при теб случая да е такъв?
Активен

mhydra

• Напреднали
  • Публикации: 715
  • Distribution: Fedora, Mandriva
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
« Отговор #5 -: Oct 06, 2005, 08:32 »
Ми не при мен пробвах hdparm и той си е с включен дма за всички устройства. Спрециално проверих за записвачката обаче и тя си има дма.
Не знам от какво може да  е.
Да дам малко по-вече разяснения, значи като го записвам ДВД-то и тегла информация от хард-диска, тогава ми го записва на около 2-2,5х.
Обаче като правя  копи ДВД тогава 1х.
А между другото харда е бърз, а отгоре на това е раид масив 2х80Gb WD CAVIAR 8Mb cache, 7200rpm.
Не е от харда, обаче като пусна да записвам и доста ми бози компютъра, да не би К3Б да си има система за следене на качествоно на запис и като види че качеството може да намалее да понижава скоростта автоматично?
Активен

Указвам помощ за всичко свързано с Fedora и Мандрива.
Може да ме търсите на ICQ.