Автор Тема: Проблем при инсталация на Мандрейк 9.2  (Прочетена 719 пъти)

masylski

• Участници
  • Публикации: 5
    • Профил
Значи дръпнах си 3-те диска от Дата-та и всичко с инсталацията вървеше добре докато не се стигна до след инсталационните настройки или по точно видео картата. Оставих настройките по дефаулт но след рестартирането не тръгна .... не разбирам много , но предполагам стигна точно до зареждането на графичната среда и до там. С енВидиа ЕфЕкс 5500 128мб/128 бита съм. После пробвах с различни настройки... различни разделителни настройки, и даже различни монитори ... не стана.

И тъй като имам подръка различни видео карти пробвах да сменя видеото. Сложих АТИ 9800 Секънд едишън ... пак същата работа... само с единствената разлика , че този път линукса тръгна но без графична среда... но това не ми върши работа защото искам да го позлвам за пускане на музика.
Ако някой има идея ... да каже... ще съм му много благодарен.

Послепис:
изтеглих и някакви драйвери за енВидиа с разширение .run ама каро съм lame незнам какво да правя с тях ... или те са за после ... като подкарам графичната среда ?
незнам къде точно е мястото на тази тема ... затова ще поустна и в хардуер .... а която не е на правилното място може да я делнете.
Активен

icobgr

• Напреднали
  • Публикации: 159
    • Профил
Проблем при инсталация на Мандрейк 9.2
« Отговор #1 -: Nov 17, 2005, 16:30 »
Защо ползваш толкова стара версия?
Активен

Христо Христов

masylski

• Участници
    • Профил
« Отговор #2 -: Nov 17, 2005, 17:24 »
Еми както споменах съм начинаещ. Препоръчаха ми Мандрейк и 9.2 беше първото което намерих. Засега нямам друго и затова се мъча да подкарам тази версия.
Активен

icobgr

• Напреднали
  • Публикации: 159
    • Профил
« Отговор #3 -: Nov 17, 2005, 17:39 »
Ами мога да ти кажа че грешно са те ориентирали.
От тази версия до сега знаеш ли колко нови излязоха?
Намери си последната - Мандрива 2006
Сега в събота ще има инстал фест на Мандрива, ако искаш си донеси машината ще ти е инсталираме.
Активен

Христо Христов

masylski

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: Nov 17, 2005, 19:59 »
ехеееее ... чак пък толкоз ... то е за един служебен компютър... Айде остави ...
Активен

masylski

• Участници
    • Профил
« Отговор #5 -: Nov 17, 2005, 20:03 »
и все пак няма логика да не тръгва ... колкото и да е стара версията ... един тъп Виндоус 95 ще тръгне без проблем дееба... няма логика, знам че не правя нещо като хората и защото съм начинаещ търся помощ
Активен