Това ,което искам да направя е малко нелегално, но ми е интересен по-скоро принципа.
Имам една програма на едно ЦД.Мисля си че защитата против копиране се изразява в това ,че дискът не може да се копира, понейе информацията е разцепена. Като се погледне в огледалната му част , се вижда една ивица с незаписана информация, и след тази ивица пак е записана информация.
Мисля си ,че кат осе опитвам да копирам целия диск или само файловете, командата кат остигне до незаписаната ивица и почва да дава read error и ЦД-то спира до там с грешка. Изключих подозренията за повреден диск, понеже през нормалната Сетъп процедура всичко си се инсталира гладко.
Мислих мислих и реших да пробвам с dd да направя точно копие на ЦД-то и пробвах с :
dd if=/dev/cdrom of=cdimage.iso
добавих и опцията да прескача read errors ама пак не стана така. Та се чудех дали няма начин да разбера точните координати на информацията на ЦД-то и да ги задам на ДД така че само тях да копира, а незаписаната ивица да я симулирам като я запълня с нули?
Дали е осъществимо това?
Моля не се хвашайте за това че ще правя пиратско копие, просто като метод за сваляне на информация разгледайте темата

'>