Автор Тема: Wine на различните дистрибуции  (Прочетена 1078 пъти)

loxs

• Напреднали
  • Публикации: 307
    • Профил
Здравейте!
Не пускам анкета, защото не ми трябва някой да си хвали дистрибуцията. Трябват ми конкретни факти, мнения... а може би и идеи.

Железният (поне за мен) Slackware си ми върши прекрасна работа и за нищо на света не бих се разделил с него за сега.
Но си търся втора дистрибуция, защото след доста седмици мъки се убедих, че Слак не е направен за игри. Още по-малко за уиндоуски игри.

Това, което ме накара да пусна тази тема е, че един приятел ми се похвали, че под Федора, играе на Ултима Онлай (играта заради която даже ми минава еретичната мисъл да си инсталирам Уиндоус) на компютър 450 мегахерца, без да му насича...
Аз на моя 900 мегахерцов атлон с 256 РАМ е доста силно да се каже, че играя... И съм сигурен, че проблема не е в хардуера. Все пак това е игра от 97-ма.
Не инсталирам Федора без да се замисля, защото все пак ми е интересно да разбера как стоят нещата при другите дистро-та

Та бих се радвал, братя, тук да споделите опита си с wine под различните дистрибуции.... и ако в възможно, да ми препоръчате дистрибуция, която да ми свърши най-добра работа за игра под wine.

Две уточнения само:
1. Не ми препоръчвайте cedega, защото преобладаващо мнение на Ултима обществото е, че Ултима върви по-добре под wine.
2. Не ми препоръчвайте SLAX Kill Bill, защото вече го тествах и си се държи 100% по същия начин, както моят собствен Slackware

И разбира се, бих се радвал на точни факти: какъв ви е хардуера, какви игри подкарвате на този хардуер, как се държат те... колко бъзро стартират, колко натоварват процесора и РАМ-а и т.н.
Предварително благодаря!

P.S. Все пак е добре да ми препоръчате Линукс дистрибуция, а не ReactOS, защото докато играя искам да си ми вървят нещата като apache, ssh и т.н.
Активен

Linux is like a wigwam - no windows, no gates, apache inside!
We shall walk together through all eternity. Wandering in the shadows, spreading the fear!
Gentoo - Baselayout 1.12.9-r2
Linux 2.6.21-suspend2-r6 Mon Jun 25 17:48:08 EEST 2007

alabal

• Напреднали
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
Wine на различните дистрибуции
« Отговор #1 -: Dec 30, 2005, 02:10 »
Може и аз да бъда обвинен в пристрастност, но най-добрия wine (в никакъв случай не става дума за cedega) е wine-cvs от ebuild на Gentoo. Върви добре дори и под 64 битова архитектура, най-ново и най-пълно, и което е най-забавно с пачове към кода от cvs.
Под Дебиан съм инсталирал wine, пак от cvs с auto-apt, но си е битка.
Активен

It makes you awful glad that you were born a man.

loxs

• Напреднали
  • Публикации: 307
    • Профил
Wine на различните дистрибуции
« Отговор #2 -: Dec 30, 2005, 10:54 »
Да, аз също съм чувал добри отзиви за Wine под Gentoo.
Но все пак ме интересуват по-скоро конкретни факти и личен опит, защото не искам да се хвърлям току-така на нещо и после да се окаже, че не мога да извлека нещо повече от това, което извличам със Слак.

И още една добавка към въпросите ми:
Изестни ли са ви дистрибуции, специално правени за да носят wine? Kill Bill версията на SLAX претендира да е направена точно за това, но по-скоро това е Слакс със добавен wine, без да са правени някакви по-особени оптимизации.
Активен

Linux is like a wigwam - no windows, no gates, apache inside!
We shall walk together through all eternity. Wandering in the shadows, spreading the fear!
Gentoo - Baselayout 1.12.9-r2
Linux 2.6.21-suspend2-r6 Mon Jun 25 17:48:08 EEST 2007

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
WINE !!!
Настройка на програми
ThePredator 1 9363 Последна публикация Jul 16, 2002, 14:13
от rockandvaso
заместител на Wine?
Настройка на програми
sebastianz55 11 10122 Последна публикация Dec 18, 2003, 12:32
от sebastianz55