Автор Тема: Debian  (Прочетена 2788 пъти)

aaaaaa

• Напреднали
  • Публикации: 971
    • Профил
Debian
« Отговор #15 -: Apr 10, 2006, 18:02 »
Както беше написано по - рано - стига да искаш може да минеш и само с 1 cd, което при това е доста малко (мисля, че беше 60мб, но може и да го бъркам с това на gentoo). На мен лично net инсталацията ми е любимият тип инсталация на debian. Защо? Защото така или иначе не можеш да минеш без сваляне, но при net инсталацията поне сваляш възможно най - малко. Например ако си дръпнеш dvd-то със сигурност много от пакетите на него няма да ти трябват, което значи, че си ги свалял напразно, от друга страна ако после решиш да ъпгрейднеш до unstable ще трябва на ново да сваляш доста работи. С нет инсталацията в самото начало избираш какво ще искаш - stable, testing или unstable (аз като си го инсталирах в /etc/apt/sources.list оставих само хранилищата на unstable) и си го инсталираш. Освен това има и bg mirror-и, което означава, че проблема с интернета не е чак толкова голям (аз самият съм правил нет инсталация със 7К връзка към международния или bg peering-а, отне ми около ден). Лошите страни на подобна инсталация е, че ти се налага по време на самата инсталация да правиш настройките на интернета и mirror-ите, които ще се ползват и всичко това без да имаш удобни графични инструменти, за това ако ще се захващате с такъв тип инсталация се убедете предварително, че можете да си настроите интернета без да ползвате някакви графични инструменти.  Лично аз бих си дръпнал image файла на диска за нет инсталацията, след което бих си направил някаква минимална инсталация (на unstable, без X и GNOME или KDE) и след като се е инсталирал и си работи с интернета и т.н., ще си инсталирам xserver-xorg, GNOME и т.н.
Активен

...to boldly go where no one has gone before...

• Гост
Debian
« Отговор #16 -: Apr 10, 2006, 18:27 »
Най-малкият и мой любим метод за мрежова инсталация е с 30 MB iso, записано на малките дискове за бизнес карта/визитка.
Активен

nplus

• Напреднали
  • Публикации: 188
    • Профил
Debian
« Отговор #17 -: Apr 10, 2006, 20:03 »
И аз предпочитам нетинстала, но в него няма поддръжка за моята ланкарта - rtl8201. Как мога да я добавя?
Активен

redcure

• Напреднали
  • Публикации: 914
    • Профил
Debian
« Отговор #18 -: Apr 11, 2006, 16:39 »
Ако си свалиш само първият диск от 14-те нямаш проблем да си инсталираш всичко! Има и драйверите за rtl-то! Просто ти качва base system и за мен най-важната част pppoe! След това само си прибавяш mirror-те и си готов!
Активен

Debian testing 2.6.18, Enlightenment DR17

http://www.debian.org/doc/manuals/apt-howto/index.en.html

nplus

• Напреднали
  • Публикации: 188
    • Профил
Debian
« Отговор #19 -: Apr 11, 2006, 21:20 »
Аз реших да си изтегля DVD-то и после на направя dist-upgrade.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
BG Debian
Предложения за български проект
asa 0 9244 Последна публикация Sep 25, 2002, 11:52
от asa
Debian i KDE
Настройка на програми
IvanST 9 17595 Последна публикация Jan 05, 2003, 21:54
от n_antonov
Грешка в MBR Debian не стартира!