Автор Тема: Проблем с интернета  (Прочетена 847 пъти)

gotha

• Напреднали
  • Публикации: 551
    • Профил
Проблем с интернета
« -: Aug 29, 2006, 02:32 »
Проблема е следния:
Кагато си стартирам Live CD-то всичко е ОК, имам интернет и всичко си работи. След като го инсталирах интернета изчезна. Странното е, че аз съм на БТК ADSL и никога не съм правил настройки на нет при която и да било дистрибуция. Бутах настройките на GNOME и му дадох да търси dhcp сървър, но пак нищо.
Някакви идеи ?

Такааа .....
Какво се получи? След една приятна безсънна нощ взех, че го подкарах, но по доста странен начин. Около 200 пъти нацъках да се използва DHCP и не ставаше до момента в който без да искам махнах отметката за активиране на връзката. След като пак я сложих всичко тръгна. Остава добрия въпрос защо след като рестартирам пак същото и пак трябва да го правя същото нещо?
Ако ви трябва още информация,  примерно ifconfig или разни файлове казвайте ще показвам.

Активен

blurmind

redcure

• Напреднали
  • Публикации: 914
    • Профил
Проблем с интернета
« Отговор #1 -: Aug 29, 2006, 10:20 »
Здравей,
пробвал ли си със sudo pppoeconf ?
Активен

Debian testing 2.6.18, Enlightenment DR17

http://www.debian.org/doc/manuals/apt-howto/index.en.html

gotha

• Напреднали
  • Публикации: 551
    • Профил
Проблем с интернета
« Отговор #2 -: Aug 29, 2006, 10:57 »
Цитат
Sorry, I scanned 1 interface, but the Access Concentrator of your provider did not respond. Please check your network and modem cables. Another reason for the scan failure may also be another running pppoe  process which controls the modem.

След като ми изписа това аз си пуснах нет-а от настройките на ГНОМ.
На мен проблема не ми е да пусна нет-а, аз вече го пуснах, проблема ми е след рестартиране да се запазят настройките, които съм задал от предния път.
Активен

blurmind