Благодаря за линка, интересни работи има в него

'> Натиснах гугъла и то здраво, всъщност като го натиснах и него, и международните форуми на мандрива, убунту и др. дистрибуции, ползващи shorewall, два месеца не ги пуснах, но няма никакъв резултат- никой не можа да ми каже какъв е тоя модул ipt_IFWLOG и как/с какъв пач/ се слага в ядрото. Аз всъщност не съм се отказал съвсем от идеята да го оправя тоя модул, ще прочета внимателно статийката в линка ти, но в момента съм с прекомпилирано ядро 2.6.19.1 от kernel.org , махнал съм изобщо манди и шоруол и ползвам firestarter, понеже се оказа, че в моята mandriva 2007 "sunna" RC2, която май е някакъв хибрид между алфа и бета, манди демона изобщо не работи- в 2006 ми даваше разни съобщения при порт скан и др. атаки, а тук в 2007 RC2- нищо. Въпреки че ги ъпдейтвах няколко пъти през мирърите- mandi, mandi-ifw, shorewall- последния път от Cooker, за да съм сигурен, че ползвам последните версии- и манди демона упорито не дава нотификейшън при атаки (това с официалните ядра на мандрива, където си има модул ipt_IFWLOG и би трябвало да работи). Та затова направо затрих манди и шоруол и сложих файърстартер. Все пак смятам да поекспериментирам с айпитейбълс, водейки се по тази статийка, към която си дал линк, но когато ми остане малко повечко време. Бтв то има и нещо друго, в момента сорсовете в мирърите на мандрива са за ядро 2.6.17-6 (мандривското) и има някакви по-висока версия, съдържащи името "linus" - например kernel-linus-source-2.6.18.rc7.1mdv , които са по-старички от моето настоящо ядро. За тия "линус" ядра, доколкото знам, не са пачнати с никакви пачове на мандрива, може би с тях си струва да се поекспериментира

'> Със здраве