Интересни неща ви дават за домашно. На мен ми даваха да решавам интеграли

'> Не се оправдавай за латиницата! Винаги има начин да пишеш на кирилица. Най-близкия софтуерен он-лайн конвертор, докато си отворил linux-bg.org, се намира най-отдолу във всяка новина в сайта

'>
Относно проблема... не съм сигурен, че имаме право да разискваме такива въпроси във форума, но с оглед на това, че не си казал точно как си стигнал до този си статут в машината и вече имаш права за запис в тези файлове (все едно разискваме за файлове, които сам си си направил), мисля че модераторите няма да заключат темата. Ама... знам ли?
Така, след като си редактирал /etc/master.password, наистина трябва да се презареди базата с паролите, а ти нямаш права за изпълнението на това. Не си казал обаче, след като рестартираш машината, базата не се ли е обновила с новата информация? И, ако не се е обновила, не можеш ли да драснеш някакъв скрипт, който да прави промяната, преди да се е заредила базата? За момента не мога да ти кажа възможно ли е да се изпълни скрипт преди зареждането на базата с паролите, но чета по въпроса и ако стигна до някакъв отговор, ще ти кажа.