Автор Тема: Кой начин за инсталиране на драйвъри на нвидиа  (Прочетена 824 пъти)

Deathmaster

• Напреднали
  • Публикации: 184
  • Distribution: Kubuntu 8.04.2 & Kubuntu 9.04
  • Window Manager: KDE 3.5.10 & KDE 4.2.2
  • Do not disturb - already DISTURBED (rock)
    • Профил
Здравейте,
Тия дни се чудя, кой начин е по - добър за инсталиране на драйвъри на нвидиа на *бунту - този от хранилищата или чрез официалните драйвъри от сайта на нвидиа? Въобще има ли някаква разлика? Вие как мислите?
Благодаря предварително!
Активен

Freedom is divine! Open Source is Freedom! Do you wanna be free ?
Kubuntu 8.04.2 & Kubuntu 9.04 - The power of Linux!

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Как така "кой начин е по-добър"? Целта е драйверите да заработят, а и в двата варианта ще заработят, ако се качат както трябва. Аз лично използвам драйверите от сайта, поради стари навици. Човек сам трябва да си прецени кое му е по-удобно.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

TheNightmare

• Гост
Не би трябвало да има разлика щото той драйвъра е затворен и със сигурност няма промени правени от екипа на Ubuntu.
Активен

smelkomar

• Напреднали
  • Публикации: 429
    • Профил
Цитат (TheNightmare @ Март 10 2007,10:52)
Не би трябвало да има разлика щото той драйвъра е затворен и със сигурност няма промени правени от екипа на Ubuntu.

Има промени, свързани с библиотеките за 3D ускорението и промени за коректната поддръжка на нови модели карти на nVidia. Същото е и при ATi
Активен

Ползвам т'ва, к'вот ме кефи

Lord Bad

• Напреднали
  • Публикации: 1667
  • Distribution: Fedora 13
  • Window Manager: GNOME
  • Jedi Knight
    • Профил
За мен винаги по-добрия начин е да се използва пакета предоставен от дистрибуцията. Най-малко така автоматично ще ти се преинсталира драйвера, когато си сменяш обновяваш ядрото.
Активен

Fuelled by Fedora 13 "Goddard"
====================================
Rock it!