... ( за човешката глупост )
Днес получавам обаждане от една от фирмите с които работя, Идвай че сме при клиенти и закъсахме ... аз какво да правя с грип ставам и се вдигам отивам да ги спасявам ( за което получих доста стабилна почерпка и малко кинти ), а ето и проблема:
Мрежа с Windows XP системии Pro и Home, в една фирмена мрежа 14 машини общо. 1 Сървър с Windows XP Pro, неговите задачи: да сподели един принтер, и три мрежови диска ( както им викат там ), отделни споделени ресурси от отделните машини, принтери и директории на работните станции, един голям Konica Мрежов принтер, няколко HP принтера споделени с JetDirect i ipp.
Какъв е бил проблема незнам, но моите хора не са успели да свържат нито един от споделените принтери с една нова работна станция.
Но доколкото погледнах как се опитвал последният колега да ги върже ... се е оплел кой адрес на кой принтер е и понеже не споделят на стандартния порт е объркал и портовете ... аз си помислих само ... колко пари може да се искарат тук ако им се направи едно стабилно предложение ..., говорих с шефа, той говори с тях, но те са си доволни от положението

'>, пак повтаарям цялата мрежа е безична и заради съвместимост между от части остарялата техника ползват 64 битов ( 40 битов ) WEP ключ за да кодират комуникацията по мрежата ... споделени ресурси от някой работни станции без какъвто и да било контрол на достъпа ....
( Мисля си след няколко *няма значение дни, седммици, месеца ще дойдат припищели .... ами няма ми данните ..., тогава ще са готови да платят кучетата, ще бъде много хубав ден

'> )