1.Съжалявам че пускам поредната тема с проблеми по ядрото 2.6.0 но нито една от другите не е завършена и е много неприятно (поне за мене) някой да ти се меси в твойта тема с различен въпрос.
2.Проблемите:
1)Както четох до сега всеки които е доволен от ядрото си 2.6.0 е минал през доста проблеми

'>за сега изпитах 4 които не успях да реша
1.Имам видео карта NVidia Tiva TNT2 M64 ,с дривера с който успявам без проблемно да я подкарам с ядро 2.4.22
не успявам с 2.6.0,тоест не успявам изобщо да го инсталирам,изгодът е следния :
Цитат |
ld -r -o NVdriver Module-linux Module-nvkernel size NVdriver text data bss dec hex filename 894474 55380 52396 1002250 f4b0a NVdriver
FATAL: Module NVdriver not found. make: *** [package-install] Error 1
|
модула NVdriver го създава кадето трябва (кадето е и при 2.4.22)от там нататък не знам какво става,версията на драйвера е NVIDIA_kernel-1.0-3123.
Следващият проблем е :
2)свурзан със LIRC(Linux Infrared Remote Control),но като гледам изхода проблема не е свързан с програмата ,а с някоя от промените в ядрото ,а изходът е :
Цитат |
make[3]: Entering directory /tmp/lirc-0.6.6/drivers/lirc_dev' Makefile:380: /usr/src/linux//Rules.make: No such file or directory make[3]: *** No rule to make target /usr/src/linux//Rules.make'. Stop. make[3]: Leaving directory /tmp/lirc-0.6.6/drivers/lirc_dev' make[2]: *** [all-recursive] Error 1 make[2]: Leaving directory /tmp/lirc-0.6.6/drivers' make[1]: *** [all-recursive] Error 1 make[1]: Leaving directory /tmp/lirc-0.6.6' make: *** [all] Error 2
|
такъв файл Rules.map няма в цялата дир със кода на 2.6.0 а като погледнах в дир-а на 2.4.22 си го има ,странно какво ли е решението ??
И после ,проблем :
3) е свързан с виртуалната конзола ,няма оцверяване ,в смисъл на различните типове файлове.
4)проблем свързан с драйверите на тв карта,като гледам изхода обаче мисля че с решението на проблем 2) ще се реши този все пак:
Цитат |
root@Styki:/tmp/bttv-0.8.45# make make -C /lib/modules/2.6.0/build SUBDIRS=/tmp/bttv-0.8.45 modules make[1]: Entering directory /mnt/ext3/linux-2.6.0' *** Warning: Overriding SUBDIRS on the command line can cause *** inconsistencies make[2]: rch/i386/kernel/asm-offsets.s' is up to date. /tmp/bttv-0.8.45/Makefile:2: Make.config: No such file or directory /tmp/bttv-0.8.45/Makefile:15: /mnt/ext3/linux-2.6.0/Rules.make: No such file or directory make[2]: *** No rule to make target /mnt/ext3/linux-2.6.0/Rules.make'. Stop. make[1]: *** [/tmp/bttv-0.8.45] Error 2 make[1]: Leaving directory /mnt/ext3/linux-2.6.0' make: *** [default] Error 2
|
Та каде бъркам ? Какво пропускам ?
Старал съм се да се придуржам към конфигурацията на 2.4.22 която ми работи перфектно и с която нямам никакъф проблем.На въпроса защо като ми работи перфектно 2.4.22 искам 2.6.0 ,за спорта а и да видя във какво се изразява по голямата цифра на версията защото нямам наблюдения общо взето от скоро се занимавам.
Ползвам Slackwear 9.1
Единствената промяна която правя е новия кернел.
Версията на драйверите се вижда от пътищата в цитатите които съм публикувал.
Дано има решение .......
Мерси
П.П. Дано не компилирам кернела грешно
Цитат |
make bzImage make modules make modules_install
|