Az sym slagal Slackware, Starite Red Hat-i, Mandrake i FreeBSD. Vypreki che imah hubavi momenti s tqh se vryshtah kym Windows poradi edna ili druga trudnost. i za da sym izcherpatelen shte davam pored.
1. Slackware - s 3 ryce za!!! Mnogo chista i tochna sistemka

'> Kato nedostatyk za men bih otbelqzal che dosta ot Hardware ne se detectna i dokato go podkarah mi se razkaza igrata. Vednyj sled kato trygna vsichko bqh mnogo dovolen.
2. Mandrake - za men beshe pylen proval. Ne razpozna Hardware. Ne uspq da si sloji lilo-to kato horata. Vytre v distribuciqta spokoino bih izhvyrlil golqma chast ot programite ... licho mnenie no na men ne mi haresa nikak.
3. RedHat 7.3 ... beshe otdavna za da go vidq prosto

'> ... nqmam mnogo spomeni, no mi haresa togava. Ne sym go kachval u nas, samo na rabota i mi vzeha diska.
4. ArkLinux - xaxa igraesh si tetris dokato se instalira ... nikak ne e napraveno da si compilirash neshto sam pod nego ... prosto e edin malyk ujas. No ideqta mu po princip e da byde maximalno za nachinaeshti, na men mi se vidq che sa se pouvlqkli.
5. FreeBSD - strahotna sistemka

'> kato osnoven plus bih otbelqzyl byrzodejstvieto. Prosto za men e dosta po byrza i opredeleno ima mnogo dobri firewall-i ... ako mi trqbva da pravq server bih q predpochel pred Linux, no za desktop ... mnogo ot paketite trqbva da si compilirash sam ... a az tova iskah da izbegna.
i sega ... Linux-a sled koito ne sym se vryshtal na Windows. Fedora Core 1 (RedHat 10)

'>
Detectna si vsichkiq Hardware. Ima strahoten update manager v liceto na "yum". za koito predpochita apt i synaptic nqma problemi, no az predpochetoh yum. Anaconda installer-a e naprave mnogo priqtno, a za Hardware ... detectna mi vsichko bez MSI TV Tuner-a ... samo za spravka nego ne uspqh da go podkaram za 1 mesec i na Windows-a. Lichno az predpochitam Gnome za X i Fedora go dostavqt nastroen chudesno za rabota.
Lichno moiata preporyka e Fedora.

'>
Btw ne spomenah SUSE 9. Za da sym izcherpatelen mnogo mi haresva SUSE 9. No kato poglednah na site-a im che ima 2 zakonni nachina da go imash (ili da go kupish ili da go compilirash ot source) i se otkazah ot SUSE. Az lichno smqtam ceh Fedora imat privetliva obshtnost i sym tvyrdo za tazi distribuciq.
I vse pak nali znaesh ... Linux si e Linux. Vyv vsqka edna distribuciq ima neshta koito mi dopadat i takiva koito ne ... maj edinstwenniq nachin e da opitvash dokato ti haresa

'>