Автор Тема: проблем с инталация на линукс  (Прочетена 865 пъти)

Gaara

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: E17
    • Профил
Цитат (kikowss @ Юни 02 2007,11:42)
....проверил сам рам хард всичко е ок...............

/силно оф топик
1.
И сам война е войн.
Аз съм kikowss.

Разбираш ли колко огромна е разликата?!

2. Къде са:
- грешките, които ти дава?
- парамтрите на харда?
- какви проверки си правил и с какво?

3. Мисля, че темата ти не е за този раздел.
Активен

Last night, Darth Vader came down from planet Vulcan and told me that if you don't install Debian, he'd melt your brain.

kikowss

• Напреднали
  • Публикации: 22
    • Профил
проблем с инталация на линукс
« Отговор #1 -: Jun 02, 2007, 13:27 »
Ауу ти днес от леглото ли си паднал сутринта че си толкоз кисел или имаш проблеми от друг характер .Просто помолих за малко помощ. Ram-a сам го тествал с mem test от live cd-то на убунту а харда с един бутващт диск (мисля че е дос) но не съм сигурен (даде ми го нашия сис админ )но и под windows няма проблем с него(ако това е критерий). Може да не е достатъчно като тестове и за това попитах тук.И ако съм объркал мястото на темата извинявам се но не съм сигурен какъв е проблема затова пиша тук. Не ми дава никакви грешки просто пц-то замръзва на 10-тия до 15-тия % по време на инталация. HDD-то е quantum 8.4 ГБ и на него не пише нищо друго(стар е но за сега нямям друг за целта)Дъното ми е albatron с нфорс4 чипсет процесора е амд64х 3200
рам-а е v-data 512mb 400
Активен

Gaara

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: E17
    • Профил
« Отговор #2 -: Jun 02, 2007, 15:24 »
Пробвай да заредиш с acpi=off
Активен

Last night, Darth Vader came down from planet Vulcan and told me that if you don't install Debian, he'd melt your brain.

ivo1204

• Напреднали
  • Публикации: 987
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 02, 2007, 16:25 »
Действително информацията която даваш е почти нулева.
Дай например:
fdisk -l
Предполагам , че искаш да инсталираш Ubuntu ?
Прави ли някаква подготовка на тоя диск , разделяне да дялове , форматиране и т.н.
Активен

kikowss

• Напреднали
  • Публикации: 22
    • Профил
« Отговор #4 -: Jun 02, 2007, 21:38 »
Значи опитах с убунту, сусе, дебиан, vs live,tilix....и още няколко и така в последствие успях да си кача сусе 9.1 то се инсталира без проблем и работи но така и не успях с друга дистрибуция.Понеже съм начинаещ инсталацията си я правя стъпка по стъпка и както си е по подразбиране (независимо кое дистро ползвам)  форматирам целият хард и оставям инсталатора да си създаде партишъните .Знам че звучи тъпо но няма никакви грешки просто замръзва малко след като почне инсталацията .Само да попитам за "Пробвай да заредиш с acpi=off " това кога да го заредя и как и ще го направя.
Активен

metal

• Напреднали
  • Публикации: 414
    • Профил
« Отговор #5 -: Jun 03, 2007, 21:17 »
"Само да попитам за "Пробвай да заредиш с acpi=off " това кога да го заредя и как и ще го направя" - като пуснеш СД-то, първото, което ти излиза след зареждането на кернела е 1 надпис "boot:" и там натискаш Enter. Първо напиши acpi=off и тогава Enter-а. Ако не е точно така - има хелп (F1) - чети, не съм инстлирал Убунту повече от година.
Активен

Gentoo 2007.0 - 2.6.23-r3
Debian testing - 2.6.22-3