« -: Oct 24, 2007, 10:22 »
Ми проблема е следния.
Инсталирам си аз 7.10.
Давам автоматично оразмеряване и използване на целия хард диск с LVM,избирам си големия хард 160 ГБ(на малкия е бозиндолса,който стои като паметник там)То ми го форматира.Аз си нагаждам софтуери,сорс.лист-ове,драйвъри и визуални глупости.
И в един момент тръгвам да затварям dolphin-а и той ми дава следното съобщение:
Unable to save bookmarks in /home/chichovoto6/.kde/share/apps/dolphin/bookmarks.xml
Reported Error was:Permission Denied
This error message will be shown once.
The cause of the error needs to be fixed as quickly as possible,which IS MOST LIKELY A FULL HARD DRIVE.
Отварям ККонтрол-Администрация-Дискове и Файлови Системи и виждам,че големия хард ми нито е mounted нито е enable.
Единствените две enable са /dev/sda1 в /boot и /dev/fd0 в /media/floppy0
Давам Modify на големия ми 152 гигабайтов дял и му задавам mountpoint=/ цъкам OK и устройство /dev/sda5/(мисля,че е това защото при инсталацията ме пита за някаква парола за хард диска,а като го пускам ми пише sda5_crypt password: и аз я въвеждам) и ми изписва,че / вече се използва от друг дял,обаче не ми изписва кой.
После давам Enable At StartUp и то ми дава,че трябва да си създаде mountpoint цъкам ОК.
После рестартирам компа и виждам в Домашната ми папка,нова папка с това име:
< نقطة التركيب >
Която със сигурност е новосъздадения mountpoint.
Най-странното обаче е,че системния ми монитор от суперкарамбата ми пише:
Root: 4% of 152145 MB used
а в директория sysinfo:/ изобщо не ми пише,че имам root дял.Там пише само /boot-254 MB Media и 82 ГБ втори хард(този с уиндоуса).
Та въпроса ми е:
Как да обравя бъга,който не ми разпознава 152 ГБ.
А сега си нямам и идея коя папката къде ми е(Вече се чудя дали харда ми не се е mount-нал в флопи-то ми)