Автор Тема: Проблем на начинаещ  (Прочетена 3537 пъти)

theCode

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Проблем на начинаещ
« Отговор #15 -: Dec 01, 2007, 18:38 »
Цитат (pipolini @ Ноември 20 2007,23:59)
Здравейте на всички, аз съм нащинаещ фен на линукс, но нещо се отчайвам. Работя от доста дълго на уиндоус вече 15 години, а от 3 на уиндоус сървър 2003 . Професията ми изисква да работя със сървъри и за нуждите ми вече сървъра на МС не ме задоволява. Та ще Ви бъда благодарен ако някой се наеме да ми помогне малко, бързо схващам но гледам като теле в железница! Днеска инсталирах пакета на Мандрижа 2008 и останах очарован, но не разбрах как да си инсталирам дрйверите на лаптопа за УиФито и реших да пробвам и някой други дестрибуций на линукс. Федора, Убунто и Дебиан и от тук вече почнаха проблемите...Чул съм, че Линукса бил доста по красив от Уиндоуса, но уви, аз май съм нещо не на прав път! Като изключим Мандривата, другите нямат нищо. Нито десктоп, нито звук нито картина ... Абе знаете за какво говоря все едно че съм бод ДОС пък него малко съм забравил. Та какво ли остава за интернет, сървъри, прочутата мозила и прочие. Та може ли някой да ме светне, как да вляза в стандартния начин на работа(този с прозорците) или къде да го прочета. Много ще съм благодарен, че вече съвсем се отчаях !

Значи ако си админ и искаш да ползваш линукс като сървър
лично ти казвам няма по добра версия от дебиан
предимства много ама първо стабилен,ако не ти трябва GUI
и си свикнал с CLI (shell a) значи работа  с дебиан е просто супер,около 21000 пакета,огромно разнообразие от програми за админи,пакетната система е лесна за учене,ако си свикнал и искаш да се ровиш в .conf фаиловете можеш да настороиш до наи малкият детаил всяка програма,не ти препоръчвам ubuntu, ili други втори производни на дебиан,бих ти препоръчал и на един по късен етап gentoo но не започваи с него.
И провери саита на debian,линка които дава иформация кои ползва дебиан.
Резулатите определено ще ти помогнат да вземеш решение.
Лично мнение:Не ползваи и Slackware ako не си готов да се ровиш в и ръчно да конфигурираш и пишеш цкриптове.


Късмет
Активен

cartman

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 288
    • Профил
Проблем на начинаещ
« Отговор #16 -: Dec 06, 2007, 23:00 »
И защо решихте, че човека е некадърен? Може да се е притеснил, може да не се чувства комфортно в линукс среда и е решил да потърси помощ тук.А откъде знаете,че едновременно с това не търси и в нета.Може би не се сеща как се казва това,което му трябва.
Не мисля,че е уместно да се вадят заключения за умствения потенциал на човек от един пост.
Защо търсите под вола теле?Образно казано ако той е паднал в локва и се опитва да стане, вие обикаляте около него и го пръскате с кал.Защо?Какво удоволствие изпитвате да се заяждате?
==========================================
Забелязва се една лоша тенденция тук: всеки втори новопостъпил се гледа под лупа дали не е изпуснал някоя запетая или буква в първия си пост и после за добре дошъл се излива цяла кофа помия отгоре му; или почват подмятания и подигравки.Вярно, има и трагични случаи, но не всеки е така.С една дума има нещо сбъркано в отношението към хората тук,някакси безпощадно и като гавра с труп изглежда.И какво става след всичките шеги и майтапи за сметка на клетия закъсал потребител:ами той тегли по една на всички, но пак не си оправя правописа примерно.

Не се заяждам с никой,просто изразявам възмущението си!
Айде сега т.нар. haters да ми проверят правописа и подредбата на изреченията,че току-виж има нещо сбъркано!

Поздрави
Активен

old:Mandriva 2007.0, kernel 2.6.17-5mdv, Qt: 3.3.6,KDE: 3.5.4
current:Mandriva 2008.0,kernel 2.6.22.9-desktop-1mdv, Qt:3.3.8,KDE:3.5.7, gcc: 4.2.2

dedmin

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 456
    • Профил
Проблем на начинаещ
« Отговор #17 -: Dec 07, 2007, 01:00 »
От всичко трябва да има - ето, ти си каза и своето мнение. Да не искаш да летим насам-натам като ангели и да пърхаме снизходително около "новобранците". Разнообразие му е майката  - нито само Линукс, нито само Уиндос, нито само добро или пък лошо ...
И номера с "превантивната защита" е поизтъркан ... '<img'>
Няма да те проверявам за запетайки, а дали вместо да пишеш скрипчета, не четеш тайно Библията ':p'
Активен