Ами моето мнение е че трябва да се снимат повече филми фокусирани върху проблемите на човека в живота и как рационално да се решат.
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
Къде да го коментираме?
В живота, във вселената или като някакви други глупости?
Не виждам къде е смешката. 
Аз по принцип не харесвам идеите във филма. Смятам, че са грешни. Но дори и такива все пак представляват някакъв поглед върху глобални процеси, който са твърде обхватни и плашещи за човек.
- Не ми харесва постоянно подхвърляне, че банките генерират пари от нищо - чрез кредитите ( инвестициите ) се генерира реален продукт, който има очаквана възвръщаемост.
- Не ми харесва постояното внушаване за глобално социално инженерство. Мисля, че точно това е големия прах в очите - да обвинява друг за собственото си елементарно мислене, суета, егоизъм...да е кажа нашата масовост.
- Не ми харесва, че пропагандират колко е сгрешена капиталистически ориентираната система и как това е бедата на човечеството.
Според мен всичко това се казва защото хората точно това искат да чуят. Процесите, описани в тези филми, могат да се разглеждат като мутация породена от твърде многото информация в съвремения ни живот, от глобализацията, но защо пък от капитализма ? ( Идеи? )
Светът е преживявал много икономически спадове като естествен процес на отърсване от изкуствено завишени цени в дадени отрасли и никога не е било съдбоносно.
Все пак, не съм икономист и може би греша...