Здравейте , в момента Ви пиша от КДЕ 3.1.5 - ДЕБИАН - логично testging / unstable

'>, въпреки че да Ви кажа има защо да носи това име , въпреки че пак се държи прекалено stable , както и да е не за това е темата тук !
Темата е за Хфрее и КДЕ ... ясно беше, че Линукс ще се разшири - трябва да поддържа много хардуер , софтуерни зависимости / изискваня и т.н , и вскякакви такива

'> Т.е разшири се - това хубаво , става по-голямо , по-трудно законтрол.. Е усеща се това ...
Проблема ми , който ще послужи и като пример .:
Просто и елементарно кирилизиране - писане !
Има фонтове - ОК !
XF86Config-4.:
Примерен код |
Option "XkbRules" "xfree86" Option "XkbModel" "pc104" Option "XkbLayout" "us,bg" Option "XkbVariant" ",phonetic" Option "XkbOption" "grp:alt_shift_toggle" Option "XkbCompact" "group_led"
|
Така и при тази ситуация , забравете да имате клавиатура ... да може да сменяте клавиатурите ... е как ще можете , това под КДЕ 3.1.5 !Т.е неможете да сменяте м/у двете подредби .
Добре , виждаме Keyboard Layout
'> - указваме тук us - главна , bg (phonetic) - втора , друга; отиваме на второто под меню и указвам това, което вече БЯХ ОКАЗАЛ в ХФ86Конфига-4
- , че скорл_люк_лед-а ще ми свети и че алт+шифт ще ми е комбинацията за сменяне , но не и пак неще ... ехххх ...
Разбирам аз , че ще трябва да указвам на СПЕЦИАЛНО ДРУГО МЯСТО shortcuts - да има такова нещо - да , защо не , даже супер, но там трябва отново да указвам как да превключвам подредбите , еми ок , айде щом трябва, така де не плащам за този Софтуер и си има свойте недостатъци - приемам го ... Искам да си укажа ALT+SHIFT , да но ето какво става ...
ALT_LEFT + SHIFT_LEFT пише ALT + ISO_PREV_GROUP
RIGHT_ALT + RIGHT_SHIFT пише ALT + ISO_NEXT_GROUP
Но нищо не става ОТНОВО !!! Е ДАМИ И ГОСПОДА ... моля дайте решение на проблема ми ...
'>
Благодаря Ви предварително и не ми харесва това, че трябва да укажа едно нещо на 10000 места и то пак да не работи ... , значи разбирам необходимостта от графичен интерфейс, но защо не забелязва , че има конфигурация в КОНФИГУРАЦИОННИЯ ГЛАВЕН ФАЙЛ , вслучея XF86Config-4 ?!. ... и логично да спазва тях и вече ако се правят промени чрез графичния тул да спазва тях ... но това е само теория - да и все пак не е ли това правилния начин , а не да се разединяват , всмисъл Х-а си гледа неговия конфиг ,кде-то едва ли не му казва , аре у лево ... и на всичкото отгоре самия КДЕ "не си вярва" някак си , знам че това не са ИТ / компютърни / термини ,но ситуацията е смешна и трагична, ако са допуснати прекалено големи грешки - не се карайте много , а обяснете , но на мен тази ситуация не ми харесва
'>
Благодря предварително и въпреки това , след настройка върви и е по-добре от Уиндоус , защото може и някой да се хване за сламката и да почне оффтопици уин е по-така и т.н ... With respect to Linux ...