Здравейте,
тая тема не е много за тази секция ,но случват се и такива работи

'>
Та гледам си аз distrowatch и убунту пак на първо място.Чета по форума убунту ,убунту направо взе да ми втръсва.
Аз ползвам debian,freebsd и opensuse.Това да дистрата които ми допадат.Инсталирах един път убунту да го видя ,но като ми написа за да имаш mc апт-гет и го махнах

'>
Как и да е.Идеята ми е някакви по съществени разлики има ли от дебиана.Ясно е че ако си инсталирам всичко от сорс ми е се едно какво дистро е ,но все пак?
Защо го направиха това убунту не мога да разбера?И защо ако е наистина добро ползваме още дебиан

'>
Тоест лошо да ти е лесно и бързо няма.Ако убунту го предлага с любимия ми апт-гет ...
Заинтригува ме какво е положението при него понеже гледам linux-bg.org нещо му се възхищават.Имам предвид тяхния екип.
И гледам има сървър убунту и десктоп.Разликата да не е в настроиките и програмите които идват само?Некви други по усезаеми разлики между двата диска сигурно няма?
Те пакетите са еднакви с тези на дебиан гаранция.А дали има stable,testing,unstable ала бала.
Пиша щото съм на работа и прочетах някаква безбожно голяма тема "аз съм на мандрива ама искам да я смена кажете с к'во".И от там се настроих на тази тематика.
Това нещо не знам дали точно беше формулирано като въпрос или мислене на глас ,но това е положението

'>