Анкета

Въпрос: Защо се махнахте от windows-а?

• Вируси
    - 2 (2.6%)
    Множество антивирусен софтуер, който обикновено не помага
    - 3 (3.8%)
    Сини екрани
    - 7 (9%)
    Много тежки защитни стени
    - 0 (0%)
    Лакомия за хардуер
    - 9 (11.5%)
    Не ми се чистят регистри
    - 1 (1.3%)
    Имам фирма и не мога да си позволя да купя лицензиран софт
    - 2 (2.6%)
    Windows не ми позволява да се развивам
    - 52 (66.7%)
    Така или иначе новия Office 2007 е боклук
    - 2 (2.6%)

Общ брой гласове: 91

Автор Тема: Защо се махнахте от windows-а?  (Прочетена 31887 пъти)

cakula

• Напреднали
  • Публикации: 34
    • Профил
Защо се махнахте от windows-а?
« Отговор #120 -: Mar 22, 2008, 09:53 »
Твърде крайни изказвания прочетох тук.Аз лично ползвам през повечето време Линукс Минт 4.0,но имам и XP на компа.И въобше не е забавено заради антивирусна-EsetSmartSecurity т.е новият Нод-много лека програма.На мен Линукса ми е по драг на душата,но не отричам и Уиндоус XPpro.Този Уин е  ошлаифан през годините и е доста стабилен-ако Задклавиатурното Устроиство го ползава с акъл.Това се отнася и за работата с Линукс-и там можеш да си затлачиш системата ':p'

Активен

danio

• Напреднали
  • Публикации: 96
    • Профил
Защо се махнахте от windows-а?
« Отговор #121 -: May 06, 2008, 12:20 »
Изобщо не знам за повечето проблеми, които описвате в МСУин, какви сини екрани какви 5 лева? и какви толкова вируси ви нападат? Моите родители са възрастни и дори не могат да си изключат компа а съм им сложил една орязана версия на ХР и само фрее антивирусна и вече 4 години си ползват интернет, скайп и уорд+музика и филми.Да неби Линукс дистрибуцийте да не забиват?Какво толкова чистите на това реджистри, като има хубави безплатни чистачки, които чистят всичко с един клик на 3 месеца веднъж и това е?Имате и бекъп на системата и рестор?Какво толкова става, че да преинсталирате толкова често?Линукса е по-голямо знание за комповете и истинско предизвикателство и това е единственото, което го прави предпочитан е разбира се и идеята, че не трябва да има монополна ОС защото не сме овце, а и наличието на повече ОС води до осъвършенстване на наличните такива. Е пропуснах да кажа, че е важна и хардуерната съвместимост, която е критична за Уина и не толкова за Линукс, като например МСАЙ дъно и АМД процесор/ще се скъсате от проблеми но не обвинявайте Уина/
Хората, които ползват Линукс обичат да четат и искат да знаят повече от клик и готово, което е основната идея на Уина и основната стратегия защото 80% от хората не искат да знаят а просто да ползват, като чифт обувки и за това МС продават едно решение. и именно за това Делл е номер едно защото предлагат конфигурация с максимална съвместимост на хардуера.
Ползвайте Линукс но не изпадайте в заблуда защото Линукс е знание а не срещу Уина конкуренция ТОВА Е ПРОСТО ДРУГА ОС без минуси но с много знание и седене пред компа.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Windows разпознава нови устройства
Хумор
BULFON 3 7621 Последна публикация Feb 02, 2004, 09:50
от nix
Как да инсталираме Windows за по-малко от 5 часа
Хумор
peio 1 7085 Последна публикация Apr 28, 2004, 17:13
от n_antonov
терминал под windows