Кой е този loading screen, защото има няколко

'> Писал си за устройство на root /mnt/hda3, а не е така. Трябва да е /dev/hda3 или /dev/sda3. Пробвай и двете, но щом е Ubuntu, предполагам /dev/sda3.
edit: Да допълня още малко в опита ми да си изясниш картинката. Файловете за устройствата на системата се намират в /dev. Ако е някое медийно устройство (хард диск, памет карта, cd, дискета и т.н.), това устройство може да бъде монтирано в някоя папка, за да се получи достъп до файловата му система - /mnt, /media, /home/user/mountpoint, въобще която си папка искаш, стига това да не ти скрие нужно съдържание, понеже. Ако монтираш устройството например в /home/user, папката ще бъде заета от файловата система на монтираното устройство и предишното съдържание на папката няма да бъде достъпно, докато монтираното устройство не се демонтира. Отплесвам се

'> При зареждането на системата трябва да използваш имената на реалните устройства, а не папките, в които после ще ги монтираш. Ядрото чете имената на устройствата от файловете в /dev - hda1, sdb1, hdb2 (с буква "s", "h", "f" и т.н. се отбелязва типът на устройството, с буква "а", "b" и т.н. се броят устройствата, а с цифри 1, 2 и т.н. - техните дялове), затова при параметрите на kernel-а задаваш, в случая, устройство /dev/hda3 или /dev/sda3. Grub чете устройствата във формат (hd0,0), (hd1,2) и т.н., затова в параметрите на Grub задаваш, в случая, (hd0,2), вече ти обясних как се брои тук. В момента, както си задал грешен параметър за kernel-а с /mnt/hda3, но верни параметри за Grub и splashimage с (hd0,2), Grub успява да намери системата и ядрото, тръгва да ги зарежда, появява се splash екрана със зареждането, защото той също е открит, но ядрото се паникьосва, защото в опита си да се зареди, не успява да намери нужното устройство, което да монтира за root система и системата замръзва, показвайки splash екрана, който е една обикновена анимация и може да си се върти до безкрай или, ако е успял да стигне до следващия етап на анимацията, преди да забие, може да си чака до безкрай, преди да уголеми картинката на loading бара, тъй като чака да получи сигнал, че определеният брой процеси за целта са завършени.
Не знам дали на някой ще му е интересно това обяснение, ама нещо ме засърбяха пръстите и рекох да драсна няколко реда

'>