Инсталирах на приятелката ми Debian Lenny, всичко върви като пушка, проблема е, че не и вървят 3D игри. Bzflag, Armagetron, Snowballz, казва че се изключват, след като екрана премигне и си сменя резолюцията. Според мен това се дължи на видео драйвера на картата й - Intel Graphics 82945 Extreme G 128mb. Инсталирал съм и всичките Меса библиотеки, utils и прочие. има инсталиран xorg-driver-video-intel(или нещо от сорта беше пакетът). При glxinfo | grep rendering отговорът е "yes" При glxgears дава стабилно ниво на ФПС-тата, ала имам чувството че нещо не е както хората. За съжаление съм работил само с Нвидиа и Ати карти и нямам опит с Интел. Доколкото четох тези драйвери били вградени и отворени и нямало проблем. Търсих по разни форуми, но информация аз поне не намерих, освен официалния сайт на Интел по въпроса, където е доста бедно на информация или поне аз не намиерих, там става въпрос за компилиране на сорсовете на драйверите им. Нека ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, по възможност, да помогне. Ще дам каквато информация бъде поискана относно хардуерните outputs и прочие. Благодаря.
П.С. За съжаление немога да видя дали интелския драйвер е зареден, защото xorg.conf ми е мътна вода последната версия. Мен ме спаси nvidia-xconfiga

'>