Автор Тема: Проблем с Убунту след ъпгрейд :(  (Прочетена 1238 пъти)

alohalud

• Участници
  • Публикации: 7
    • Профил
Здравейте!
Вече втори път ми се случва едно и също нещо на два различни компютъра (лаптоп и десктоп) а именно, след командата "update-manager -d", както и всички последващи операции (download, install, cleaning ......) всичко изглежда че протича нормално, но след рестарт ОС не иска да се зареди.
Първия път ъпгрейдвах до 9.04 бета.......след рестатра ми каза че има някакви грешки и не успяваше да се зареди като хората...... като че ли беше нещо от графичната среда....... и така аз си казах,че проблема е заради това че е бета.......
Вчера пробвах с официалната пълна версия на 9.04........ и пак не искаше да зареди........ този път обаче нямаше грешки,а като че ли забива графиката......една такава размазана, точно преди logon screen........ и няма тръгване...........
Пробвах с инсталационен диск на 9.04 и се инсталира идеално........всичко си е наред.
Някой да има идея защо се получава това?  :)
Благодаря предварително!  [_]3
Активен

angie_bg

• Напреднали
  • Публикации: 842
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Re: Проблем с Убунту след ъпгрейд :(
« Отговор #1 -: May 06, 2009, 19:15 »
Някъде около версия 7.04 имах подобен проблем и тогава получих съвет (вече не помня от кого) да правя нова инсталация, вместо ъпгрейт. Сега инсталирам новата версия върху старата БЕЗ да форматирам дяла и повечето (е, не всички) настройки и добавки се запазват. Успех!
Активен

Lord Bad

• Напреднали
  • Публикации: 1667
  • Distribution: Fedora 13
  • Window Manager: GNOME
  • Jedi Knight
    • Профил
« Отговор #2 -: May 06, 2009, 21:14 »
Отговора е съвсем прост - ъпдейтващата програма на Ubuntu е много бъгава и малцина са успели да направят повече от 1-2 ъпдейта които не са прецакали яко системата им с нея. Аз лично не препоръчвам много много употребата и. Така или иначе при подходящо разделен твърд диск чистата инсталация отнема много по-малко време от ъпдейта. Иначе конкретно за проблема ти с графиката - каква точно ти е видеокартата?
Активен

Fuelled by Fedora 13 "Goddard"
====================================
Rock it!

alohalud

• Участници
  • Публикации: 7
    • Профил
« Отговор #3 -: May 07, 2009, 13:32 »
Отговора е съвсем прост - ъпдейтващата програма на Ubuntu е много бъгава и малцина са успели да направят повече от 1-2 ъпдейта които не са прецакали яко системата им с нея. Аз лично не препоръчвам много много употребата и. Така или иначе при подходящо разделен твърд диск чистата инсталация отнема много по-малко време от ъпдейта. Иначе конкретно за проблема ти с графиката - каква точно ти е видеокартата?

Едната Radeon HD 3650, а на лаптопа. GMA. А как може, да се запазят някой от старите настройки при нова инсталация? :)
Активен

milkonoj

• Напреднали
  • Публикации: 143
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Gnome
  • FreeWorld for FreePeople
    • Профил
« Отговор #4 -: May 12, 2009, 14:04 »
Аз съм със същата видеокарта Powercolor HD3650, и като сложих Catalyst, вече нямаше никакви проблеми.
Активен

nfsto

• Напреднали
  • Публикации: 392
    • Профил
« Отговор #5 -: May 18, 2009, 15:18 »
при ъвпдейта най-вероятно ти сменя и ядрото следователно трябва да прейнсталираш видео драйвера
за да се компилира за новото ядро
ако не е тук проблем то пак е в видео драйвера и пак трябва да прейнсталираш видео драйвера :)
Активен