Добър вечер.
Преди около седмица или две използвах Slackware с графичната среда KDE-3.5.10. Всичко си вървеше добре, като единствения проблем беше в намирането на пакети което често води до ръчно компилиране, а всички знаем ако една програма ни потрябва спешно, как ще ни се чака 2-3 часа (в зависимост от програмата). Та реших си аз да си инсталирам Debian, гледам има 25000 прекомпилирани пакета. Инсталирах го. И проблемите започнаха. Първо като се започне с компилацията на драйвера за видеото (NVIDIA 7100), оправи се с по-стара версия на gcc. Но както и да е. След това си пуснах KDE-то и какво да видя - коренна разлика от това което съм използвал в Слака. Т.е. по-нестабилно е, крашва му я kwin, я таск-мениджъра, я скайпа долу-вдясно стане син, я се ресне KDE-то, и се чудя - какво е това несъответствие - нали все пак едни и същи хора са писали кода, само при пакетирането би трябвало да има разлика (т.е. при Слака всичко е в няколко пакета, докато при Debian е раздробено, и са добавени файловете със зависимости). При Mozilla - същия проблем. Без флаш плейър си крашва на нормални страници и това е само един таб. Представям си ако са повече. Ама и с плейър - пак не се оправя. (В Слак съм отварял над 5 таба и то без проблем).
Та някой знае ли поради каква причина има такова несъответствие - при едното дистро всичко да си върви както трябва, при другото - не. Все пак нали едни и същи хора са писали кода. Нали едни и същи хора са го писали. Питам тук, не защото толкова

ами ми е интересно дали е от някоя библиотека която върви с дебиан-а, дали ако го компилирам ръчно, всичко ще бъде ок и т.н. и т.н.
Благодаря предварително!