Разпадат се връзки, отварят се бавно страници, слаб сигнал на Wi-Fi в съседната стая от модема, а под Вин този проблем го няма. И тъй като изцяло съм решила да изхвърля черчевето
, се нуждая от съвети к'во да се прави
Acho, по лесно ми е да опитам с преинстал от колкото да си блъскам главата, че и вашите
. Ако не стане, тогава ще го мислим, амавсе пак трябва да е някаква читава дистрибуция та за това питам ....
Смятам че проблема е във Wi-Fi -то. Ако е до драйвера му, то тогава каквато и дистрибуция да сложиш ще е същото - по причина че кернела е същият, съвсем малки разлики има и собствени пачове.
Ако не представлява трудност, отвори нова тема за проблема със мрежовата карта, където да го опишеш. В описанието дай и изхода на:
както и от
ако може и изхода от:
ако няма инсталиран lshw се инсталира с:
после:
sudo apt-get install lshw
По този начин ще получиш възможно най-квалифицирана помощ, и в 2-3 интерации проблема ще бъде решен или докарано до нова инсталация

Проблемите в линукса се решат не посредством преинсталиране, а чрез конфигуриране. Най-често преинсталиране се прави когато си намазал някъде и си забравил къде си пипал, това е типично за хора които тепърва започват да му приписват вин болежките. Разликата между дистрибуциите не е много голяма (рискувам да бъда оплют). Аз съм изредил (в хронологичен ред) RH, Slack, Caldera, Corel, RH, Mandrake, Slack, Suse, Gentoo+ Cent+Kubuntu. От всички съм бил доволен.
Acho, по лесно ми е да опитам с преинстал от колкото да си блъскам главата, че и вашите
. .....................
Никой не си блъска главата, колкото можем ще помагаме. Това го правим доброволно не по принуда.