Автор Тема: Въпрос с мрежата на Ubuntu 9.04  (Прочетена 1181 пъти)

a4084

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
Здравейте ,аз съм съм съвсем нов в света на линукс и имам един сигурно, според вас елементарен въпрос ,но ... инсталирал съм Убунту 9.04 като втора ОС , обаче не мога да се справя с настройките за интернета.Достъпа ми е през VPN, а Убунтуто иска да изтегля някакъв пакет за да мога да го ползвам.Та въпроса ми е как да изтегля пакета при положение , че нямам връзка с интернет.Благодаря предварително :)
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
Re: Въпрос с мрежата на Ubuntu 9.04
« Отговор #1 -: Oct 07, 2009, 13:18 »
Вкарай диска (инсталационния) ще те пита дали искаш да инсталираш пакети от него, отговори му - да, после търси пакети с името pptp в заглавието си, защото вероятно те ти трябват.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

a4084

• Участници
    • Профил
« Отговор #2 -: Oct 07, 2009, 15:18 »
E: Could not get lock /var/cache/apt/archives/lock - open (11 Resource temporarily unavailable) това ми излиза като се опитам да инсталирам каквото и да било.. :( какво означава? Успях да го свържа към някакъв безжичен нет колкото да дръпна пакетите за VPN-a
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #3 -: Oct 07, 2009, 15:41 »
Вероятно имаш отворен още някакъв мениджър който може да инсталира пакети. С 2 думи има няколко начина (приложения) с които можеш да инсталираш пакети, но по едно и също време може да се ползва само един и той заключва процеса за да не му се меси друг, предполагам това е станало при тебе. Примерно имаш отворен synaptic (работи) а се опитваш с
apt-get install neshto_si
да инсталираш, то се оплаква, че не може, понеже синаптик го е заключил. Има и други подобни сценарии, но принципа е същия.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

a4084

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: Oct 07, 2009, 15:56 »
Благодаря оправих се.След един рестарт ,който явно е освободил всичко и сега си настройвам VPN-a вече :)
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
apt-get на Ubuntu?
Настройка на програми
Lamer 8 14155 Последна публикация May 29, 2009, 22:35
от go_fire
Раздавам Дискове на UBUNTU
Живота, вселената и някакви други глупости
IvanST 31 21855 Последна публикация Jan 25, 2005, 16:16
от Joro
apt-get на UBUNTU