Автор Тема: amap  (Прочетена 901 пъти)

runtime

• Напреднали
  • Публикации: 807
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
  • LZ1DOT
    • Профил
amap
« -: Oct 25, 2009, 17:59 »
Здравейте имам един малко тъп въпрос ама ... Ползвам amap за да индентигфицирам портовете на определени машини в локалната ми и тази програмка няма данни за определени приложения в базата си Та някой да знае как мога да идентифицирам една програма по отговора и? В случая не сващам идеята на този ред в базата им:

ldap::tcp::^\x30\x38\x02\x01
mldonkey::tcp::donkeyserver
nessus::tcp::< NTP 1.2 >\x0aUser:

Това връща при опит за връзване през телнет ли? Или трябва да снифна пакета и да видя какво ми отговаря програмата?
И как точно да си добавя мой си ред там? Така де аз знам как да го добавя, но как да разбера какво трябва да задам за критерий?
« Последна редакция: Oct 25, 2009, 18:35 от run_time »
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Re: amap
« Отговор #1 -: Oct 25, 2009, 19:47 »
Не съм използвал amap, но и нещо ми изглежда неудобен, може би знаеш какво си му харесал повече от nmap :) Какво му харесвам на nmap за въпросното действие. Команда
Код
GeSHi (Bash):
  1. nmap -v -sVC ЦЕЛЕВО_IP
Може да замениш "-sVC" с "-A" за повече информация за машината. Опцията "-s" използва скриптове, които се намират в /usr/share/nmap/scripts (е, може и да са другаде при теб), които лесно можеш да разучиш, редактираш и допълниш с каквото и както пожелаеш ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

runtime

• Напреднали
  • Публикации: 807
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
  • LZ1DOT
    • Профил
Re: amap
« Отговор #2 -: Oct 25, 2009, 21:29 »
Ами ползвам amap защото може да определи приложението дори и то да не работи на стандартния си порт. Например ако забия ftp на порт 5050 nmap ми казва, че това е "mmcc", докато amap си казва, че това е ftp.

Въпросът е как се прихваща отговора (responce) от софтуера  за да си го добавя в базата на amap?  Предполагам с wireshark, но ако бъркам ме поправете?!?
« Последна редакция: Oct 25, 2009, 23:37 от run_time »
Активен