Автор Тема: проблем убунту уиндоус  (Прочетена 1531 пъти)

miho90

• Напреднали
  • Публикации: 12
    • Профил
проблем убунту уиндоус
« -: Nov 11, 2009, 23:07 »
Здравейте, за пръв път пиша в този форум може би и защото скоро за пръв път се запознах с Linux и по специално Ubuntu. Значи проблема ми е слдния сложих си Ubuntu и разбира се ми хареса обаче без да искам го сложих на хибернетичен режим и при следващото стартиране на системата линукса ми не се събуди и ми изписа че има "вътрешна грешка". Обаче ме озадачи факта че като сложих диска с Windows-a биоса ми го засече и започна да копира фаиловете от диска но след копирането и рестарта на машината вместо да продължи с инсталацията на Windowsa започна всичко отначало и пак започна синия екран и копирането на файловете от диска и така няколко пъти докато не реших отново да си сложа Ubuntu. Така или иначе ще си остана с Ubuntu и въпроса ми е следния, смея ли да си приспя машината или да я пусна на хибернетичен режим под Ubuntu защото два пъти не се събуди след приспиване и ми даде "вътрешна грешка" и се наложи два пъти да го преинсталирам и другия ми въпрос е защо не става Windowsa както обясних по горе  :) Мерси предварително  :)
Активен

Arvigeus

• Напреднали
  • Публикации: 123
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Whatever
    • Профил
Re: проблем убунту уиндоус
« Отговор #1 -: Nov 11, 2009, 23:26 »
За вътрешната грешка не знам (дай повече инфо), за Windows-а - след като веднъж мине началната част, след първия рестарт (и следващите 50) не натискай нищо. Инсталацията продължава от хардиска, а при натискане на ESC ти зарежда отново диска и почва отначало
Активен

miho90

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Nov 11, 2009, 23:54 »
именно биоса като засече диска би трябвало да ме попита да натисна бутон за да почне да копира от диска а ако не го натисна да продължи с инсталацията, но това не се случва а се изписва друг надпис не помня точно какъв и уиндовса започва да се копира от начално състояние със синия екран и т.н. и това се повтаря аз лично немога да си го обясня няма причина да е така
Активен

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
« Отговор #3 -: Nov 12, 2009, 00:30 »
Ами пич той ти буутва директно от ЦД-то, защото явно просто такава е опцията на ЦД-то при буут. Просто следващия път преди рестарта изкарай ЦД-то и всичко ще е наред. За вътрешната грешка при Убунту не не мога да ти помогна, хибернацията под Убунту не я използвам по причина, че не работи като хората. Може да не ти работи, т.к. нямаш достатъчно голям swap file или swap дял, а той обикновено трябва да е колкото RAM-та за да си сигурен, че хибернацията ще е успешна.
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #4 -: Nov 12, 2009, 08:00 »
Не съм имал никога проблеми с приспиването при Ubuntu /до версия 9.4/, но имам 4Gb SWAP дял. Единственият недостатък, който съм забелязал е, че не може да се събуди от бутона на клавиатурата, а трябва да пипнеш бутона за захранването на самия компютър. Иначе после събуждането си е OK.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #5 -: Nov 12, 2009, 09:22 »
 Така и не разбрах-колко swap минимум трябва за една хибернация?
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #6 -: Nov 12, 2009, 18:37 »
Не знам има ли изобщо SWAP дял. Не знам колко  е и RAM паметта. При 1Gb RAM и 2Gb swap дял нямах никакви проблеми с хибернацията, а колко е минимума не знам, а и нямам време да се ровя. Някъде четох, че размерът на swap дяла трябва да е 2 по- голям от този на RAM паметта. Но при 4Gb RAM не мисля, че има нужда от swap дял. Все пак инсталирано Ubunto заема около 3 Gb, това съм го проверил.
« Последна редакция: Nov 12, 2009, 18:44 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

anstas

• Напреднали
  • Публикации: 160
  • Distribution: Debian Mandriva Sabayon
  • Window Manager: Gnome & KDE
    • Профил
« Отговор #7 -: Nov 12, 2009, 19:13 »
Добра вечер, miho90!

Проблема с невъзможноста на унДоса да продължи инсталирането си,
най-вероятно се дължи на факта, че не разпознава дяловете на хард диска ти!
Ако си направил инсталирането на Убунто върху праймъри дял С:\
където е бил унДоса и е форматиран в ext3 или нещо подобно, то този дял ще бъде невидим за него!

Активен

Ако Господ се бе посъветвал с мен, когато е  създавал света,  щях да му препоръчам да го устрои по-просто.     Алфонс X МЪДРИ, крал на Кастилия.

GNU/Linux user 462005

sevdalincho

• Напреднали
  • Публикации: 29
  • Distribution: OpenSUSE 11.2
  • Window Manager: KDE 4.3.1
    • Профил
« Отговор #8 -: Nov 12, 2009, 23:15 »
аз правя следното трия дяла и си създавам нов NTFS и след тва си инсталирам уина ;)
Активен

няма да има подпис

miho90

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: Nov 18, 2009, 11:29 »
аз така и направих... форматирах дяла където беше убунту на нтфс и дяла за виртуална памет но пак не се получи :)
Активен