Политици, социални работници и религиозни лидери активно призовават за затягане на правилата за притежание на оръжие, за засилен мониторинг на сайтовете в интернет...
Интересно, но не е ли по-добре първо да скастрят медиите, които повсеместно пропагандират насилие и секс, и после да се грижат за частните случаи? Не може на детето да му промиваш мозъка от 5 годишно с цици, задници, горещи сцени и кървища, и да искаш да израсне със стабилна ценностна система.
Пресен пример от новогодишната нощ - шоуто на Иван и Андрей по Нова Тв, ако някой го е гледал. Та тия бяха докарали 45 полуголи девойки по бански и имаше състезание кой най-бързо ще разопакова пакет, съдържащ шишенце айрян и ще го изпие. И други подобни състезания бяха подготвили, като в типичен "Сблъсък"-ов стил камерите бяха фокусирани върху задниците и циците на девойките.
Чудя се, какво ли искаха да кажат с такава постановка - 45 момичета по бански (въпросът е, след като ги представяха за "едни от най-красивите български момичета", защо точно по бански, а не с хубави дрехи, например), пиещи айран (а защо точно айран, а не портокалов сок или минерална вода?) с треперещи от бързане ръце, при което не е трудно да предвидиш, че малко ще се поолеят с бяла течност по устата? Вече схванахте символизма, нали?
Може би искат да внушат, че България трябва да бъде нетен износител на женска плът (нали се сещате за оная концепция за "износ на автомонтьори, курви и обслужващ персонал")?
Отгоре на всичко в журито бяха и други "звезди на българския телевизионен екран" като г-н "к(улт)ура ми Янко" (това вече трябва да ви говори много), Боби Турбото - индивид с очебийни психически отклонения и някаква изрусена фльорца, която постоянно искаше да лази под масата, за "да каже нещо на Боби".

Сега, не съм против предаванията за възрастни. Но те трябва да си имат своето място. Все пак се предполага, че по това време пред телевизора седи цялото семейство в очакване на новата година. Това означава деца пред екрана.
Да, знам, че на който не му харесва може да смени канала, но това е национална телевизия все пак. И е само пример.
Та така по въпроса с медиите и "контрола върху престъпленията".
ЧНГ и дано имаме повече разум през 2010-а.