Автор Тема: Комуникация межди PHP и Flash  (Прочетена 1279 пъти)

koleto

• Напреднали
  • Публикации: 52
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Комуникация межди PHP и Flash
« -: Feb 10, 2010, 02:20 »
Здравейте. Имам за задача да направя някакъв вид интерфейс(API) за комуникация между PHP и Flash, така че хората който пишат Flash-а лесно да могат да си взимат примерно последните 10 статии, най-коментираните такива или името на даден потребител и така на татък без да се базикат по бек енда. Разгледах какви възможности има Flash понеже не съм много запознат с технологията и се очертаха няколко варианта:
- SOAP - струва ми се безсмислено понеже са на един сървър
- XML
- Flashvars - не знам защо но подсъзнателно го отхвърлям като вариант.

Та въпроса ми е как е най-добре да го направя? XML, SOAP или има друг вариант? Нямам опит в тази сфера, затова искам да питам по-запознатите. Мерси предварително.
Активен

Поражение не съществува, докато човек не се признае за победен!

tyuio

• Гост
Re: Комуникация межди PHP и Flash
« Отговор #1 -: Feb 10, 2010, 09:16 »
Здравей.
Понеже изобщо не съм запознат с технологията на флаша и екшънскрипт, може малко да говоря на изуст.
Невярвам да не ползваш база данни за теззи неща в рнр и би трябвали и те да могат да си вадят данни от там. Тук гледам нещо си но дали ще ти свърши работа незнам, поне като идея.
http://www.actionscript.org/resources/articles/53/1/Integrating-Flash-and-mySQL/Page1.html
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 10, 2010, 17:51 »
Да попълня колекцията с едно предложение без обекти. Не е за препоръчване, ако се използва SQL база данни, но може да се ползва и с тях. Ще налеем информацията директно в променливи. Още от първата си версия, ActionScript използва следния формат за четене на променливи от външен текстови файл:
Цитат
variable1=value1
&variable2=value2
&variable3=value3
.....
От лявата страна са имената на променливите такива, каквито ще се използват в ActionScript кода, а от дясната - техните стойности. С PHP може да се изпрати подобен списък с подобен код:
Код
GeSHi (PHP):
  1. <?php
  2.  
  3. // Задаване стойностите на PHP променливите
  4. $php_variable1 = 'value1';
  5. $php_variable2 = 'value2';
  6. $php_variable3 = 'value3';
  7.  
  8. // Задаване на ActionScript променливите
  9. print "as_variable1=$php_variable1";
  10. print "&as_variable2=$php_variable2";
  11. print "&as_variable3=$php_variable3";
  12.  
  13. ?>
Тук съм използвал просто задаване на PHP променливите, но на мястото на това просто задаване може да се изпише всичко, включително и четене на други файлове с данни или SQL заявки, наливащи данните в масиви, като елементите на тези масиви ще се използват като PHP променливи. Въпросът е в крайна сметка да получим списък от стойности, както в примера. В ActionScript, този PHP файл може да бъде повикан например така
Код:
onClipEvent (load) {
  loadVariables("http://някакъв.адрес/файлът.php", this, "GET");
}
Натам всеки решава как ще използва получените променливи във Flash-а ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

koleto

• Напреднали
  • Публикации: 52
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 11, 2010, 01:30 »
Мерси за идеите. Учудвам се колко е лесно. Нещо не ми се нрави идеята да изкарвам 100 записа от базата данни и да ги реда така заглавие1=...&съдържание1=.....$автор1=... и така до 100. Може би това е приложим вариант за по-прости ситуации. Все пак се замислям дали да не го направя със SOAP, защото така ще си излезе един чист вид API, което и другите хора ще могат да ползват, да не говорим че единствено така мога да добавя някаква сигурност.
Активен

Поражение не съществува, докато човек не се признае за победен!

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Слухове за Flash интерфейс?!
Коментар
741k1355 9 8097 Последна публикация Mar 09, 2004, 17:54
от CaBA
flash игричка
Хумор
Ipolit 19 12367 Последна публикация Sep 02, 2007, 13:43
от reiserFS
Безопасно изключване на flash памет.
Настройка на хардуер