Автор Тема: Проблем със CD/DVD уатройството  (Прочетена 896 пъти)

loshia21

• Напреднали
  • Публикации: 252
    • Профил
Здравейте,стана един проблем.Изтриха ми се драйверите на оптичното устройство.Вавеждам следната команда под терминала:sudo mount /media/cdrom0/ -o unhide,но ми излиза следното съобщение-mount: special device /dev/scd0 does not exist.Моля ако някой може да ми помогне.Предварително благодаря.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6490
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: Проблем със CD/DVD уатройството
« Отговор #1 -: Apr 12, 2010, 10:07 »
Ама като файл ли липсва в директорията /var ? Ако е така, създай си го тоя специален файл:

touch /var/scd0

Дано да не те объркам. Но за това се сещам сега.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3180
    • Профил
« Отговор #2 -: Apr 12, 2010, 10:22 »
touch /var/scd0
Специалните файлове в /dev не могат да се създават така.
Правени ли са хардуерни промени в компютъра?
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

loshia21

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Apr 12, 2010, 20:32 »
Не не са правени
Активен

loshia21

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Apr 12, 2010, 20:51 »
Мога да го направя по следниа начин инсталирвам уиндоус от флашката,след което от другата флашка инсталирам драивера.Но не искам да стигам до там.Много време ще ми отнеми.
Активен